Terzić otkrio kako Zvezda stvara novac i da li ga ima dovoljno za Evropu!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 05.06.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Uporedio je fudbal sa košarkom.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Generalni direktor šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije Crvene zvezde Zvezdan Terzić bio je gost emisije  "Šta sam tebi i ko sam sebi" na televiziji K1 i govorio o aktuelnoj situaciji u klubu.

Crvena zvezda će se sledeće sezone naći u grupnoj fazi Lige šampiona, a kao najvažnije za uspeh srpskog šampiona Terzić je naveo ljude kojima je okružen.

"Zvezda će biti kvalitetna dok bude imala kvalitetne ljude. Ponosan sam na sve ljude koje sam odabrao, trudio sam se da budu najkvalitetniji, najobrazovaniji. Ko nije sprema da radi pod pritiskom, nije za Crvenu zvezdu. Bitno je da su tu ljudi na čiji stručni stav možemo da se oslonimo", istakao je on.

Zatim se Terzić osvrnuo na budžete evropskih konkurenata koji su mnogo veći od onog sa kojim raspolaže Crvena zvezda i istakao da u teškim situacijama srpski šampion do novca dolazi "alhemijom".

"Zvezda ima mali budžet u odnosu na Kopenhagen, Jang Bojs... Oni imaju po 80, 100, 120 miliona evra. Stalno smo u raskoraku da li da podižemo budžet ili da se prilagodimo našoj ligi i smanjujemo budžet. A planirani prihodi su uvek pet puta manji. Novac koji često nemamo stvaramo alhemijom", kazao je generalni direktor "crveno-belih", pa uporedio fudbal sa košarkom.

"Fudbal je ozbiljan biznis, igra se u svim zemljama sveta, u njega se mnogo ulaže. Košarka je drugačija. Igra se u tri - četiri zemlje Evrope, svedoci smo i da je ogroman broj igrača u Partizanu i Zvezde iz stranih zemalja. To nije za upoređivanje. Mi imamo 25-30 miliona evra budžet i ne možemo da pariramo PSŽ-u, Bajernu koji imaju milijarde. U košarci nemate razlika u budžetu od 50 puta. Sa tim novcem u fudbalu ne možete da priđete ni Ligi Evrope", konstantovao je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke