Zvezdanov recept za uspešan prelazni rok - Ove tri stvari su ključne!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.06.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Njegov recept funkcioniše, Zvezda ima sve unosnije transfere.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je samo od početka ove kalendarske godine, a prošlo je tek pet meseci, od izlaznih transfera svojih igrača zaradila preko 30 miliona evra.

Podsetimo, zimus je prodala Kostu Nedeljkovića Aston Vili za devet miliona evra, Jovana Mijatovića Njujork sitiju za osam miliona, Stefana Mitrovića Veroni za 1.3 miliona, a u prethodnih nekoliko dana i Osmana Bukarija američkom Ostinu za sedam miliona i Marka Stamenića engleskom Koventriju za pet miliona plus procente od sledeće prodaje.

Na vidiku je i potencijalnih 1.2 miliona evra od Celja za Jegora Pruceva, a videćemo šta će biti sa Kingsom Kangvom koji je takođe bio na pozajmici, ali u belgijskom Kortrajku gde je upisao 12 nastupa.

Ovolika zarada od transfera u tako kratkom roku je do pre nekoliko godina bila teško zamisliva, ali Zvezda je pronašla recept za uspešno poslovanje na tržištu i iz godine u godinu se prihodi uvećavaju, što omogućava i sve veća ulaganja u nova pojačanja.

Kako izgleda taj recept, objasnio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u razgovoru za ''Informer'' i izdvojio tri ključna faktora.

''Nije poenta da li je nečiji butik skup ili nije. 

Poenta je da imate dobru robu i da neko hoće da je kupi. 

Druga važna stvar je da je vaša pregovaračka pozicija direktno uslovljena trenutnim finansijskim stanjem i potrebom vašeg kluba za novcem. 

Treća važna stvar je da li u datom trenutku imate više ponuda za tog igrača ili je to jedina. 

Potrebno je da se poklope sve te stvari da biste imali dobru pregovaračku poziciju'', objašnjava Terzić.

On očekuje da Zvezda nastavi ovim utabanim putem i u narednim godinama.

''Crvena zvezda je toliko porasla kao klub da su joj se sve te stvari poklopile i uradićemo sve da taj trend bude nastavljen. A da bismo u tome uspeli, moramo da nastavimo i dalje da ulažemo, kako u nove igrače, tako i u omladinsku školu. Takođe, neophodno je da igramo dobar fudbal i ostvarujemo dobre rezultate. Samo dobri sportski rezultati stvaraju velike prihode'', poručuje Zvezdan Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 05.06.2024
01:10

Lepo pričaš, a kako vodiš klub, to ćemo tek videti kad se promeni vlast.