Terzić otkrio Zvezdin transfer budžet, prioritet tri pozicije, šta je problem Partizana?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 01.06.2022.
14:56
Izvor: Sportske.net

Sumirao čitavu sezonu.

Pedja Milosavljevic /Starsport
Pedja Milosavljevic /Starsport

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u razgovoru sa novinarima govorio o aktuelnom stanju u klubu, te o prioritetima u predstojećem prelaznom roku.

"Blizu smo da iz godine u godinu generišemo prihode između 40.000.000 i 50.000.000 evra. Osposobili smo se da generišemo prihode i ulažemo u igrački kadar. Svesni smo želja naših navijača i svesni smo manjkavosti ovoga tima. Moramo da se osvežimo sa tri ili četiri brža i mlađa igrača. Iskoristićemo ovaj prelazni rok, skautirali smo u poslednjih šest meseci špica, desno krilo, veznog i štopera. Nije lako. Ali verujem da možemo sve da završimo za 15 dana. Bićete zadovoljni, kao i navijači.



Nije lako. Intenzivno smo pregovarali sa Mihailom Ristićem, ali je odabrao Benfiku. To što nama treba, treba i najvećim klubovima. Imamo kostur domaćih igrača, imamo mogućnost da dovodimo strance. Moramo da iskoračimo, ne smemo više da dovodimo polovnjake, da se tako izrazim. Hoćemo da budemo bolji od Olimpijakosa i Dinama, a oni plaćuju milion ili dva godišnje. Sa budžetom od 35.000.000 evra pravimo neverovatne rezultate. Moramo to da podignemo", smatra Terzić, koji je potom odgovorio na pitanje o kvalitetu igrača u domaćem šampionatu.

"U Super ligi Srbije nema igrača koji odmah mogu da igraju u Zvezdi. Kada se pojavi mladi igrač, uvek napravimo analizu da li je bolji od ovih naših bisera iz Grafičara. Pitanje je da li su bolji od Lučića, braće Mituljikić, Lekovića ili Babića. Vidite i sami da dominiramo, izgubili smo sedam bodova od Surdulice i Vojvodine nekim miksom slabog dana i potcenjivanja. To ne sme da nam se dešava", upozorava funkcioner "crveno-belih", a onda se osvrnuo i na Partizan.

"Ne smemo da večitom rivalu damo toliko fore. Ne volim da komentarišem Partizan u negativnom kontekstu. Zvezda se pokazala godinama da je ozbiljniji klub, sa ozbiljnijim rukovodstvom, sa 5 uzastopnih titula, potpisali smo novi ugovor sa našim trenerom, imaju kostur tima, oni su ostali bez kostura tima, imaće novog trenera, nove igrače, u lošem ambijentu. Ne radujem se što ovo kažem, Partizan bi trebalo da bude konkurentniji. Kod njih je bilo 3.000 na poslednjoj utakmici, kod nas 43.000".

Još malo o budžetu za transfere u Zvezdi.

"Mi smo juče imali Upravni odbor. Informisao sam upravu o specifičnosti fudbalskog biznisa. Utvrdili smo da je za ovu godinu predviđeno četiri miliona evra za obeštećenja. Učiniću sve da Zvezda ima još bolji tim. Jer dobar tim generiše ozbiljne prihode. Nikada neću ponoviti grešku iz 2014. godine kada je Upravni odbor doneo odluku da najveća plata bude pet hiljada evra. Naša je obaveza da imamo jak tim, da narod bude srećan. Nama Liga šampiona donosi 25.000.000 evra, plus deonice, plus marketing. Nama je Liga Evrope donela 12.500.000 evra, iako nismo ušli u plej-of.

Držaćemo se okvira oko 4.000.000 evra za obeštećenja. Imamo tri pika, ozbiljna pika. Potrebni su nam brži igrači. Jako je teško doći do brzih i mladih igrača. Mi se u kvalifikacijama sudaramo sa timovima od 80.000.000 evra. Moramo više da ulažemo. To možemo samo sa dobrim igračima i dobrim timom. Sledeće godine prvak ide direktno u Ligu šampiona. Svesni smo tog ambijenta i želja. Videćemo da li će biti nešto sa Adom. Imamo još neke opcije", kazao je Terzić.

Prodaja Strahinje Erakovića?

"Nismo tvrdi u stavu da ne prodajemo Strahinju Erakovića. Može da ide samo ako ne uđemo u Ligu šampiona. Za sada ne može da ide dok se ne završe kvalifikacije za Ligu šampiona. Očekujemo realan prihod između 12.000.000 i 15.000.000 evra. Šta ako nam dođe ponuda od 25.000.000 evra? Razmišljaćemo o svemu posle kvalifikacija", rekao je generalni direktor Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke