Terzić razotkrio Borjana, da li je kapiten imao podli plan?

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 03.01.2022.
13:31
Izvor: Sportske.net, informer

Vatra između direktora i golmana.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je kapitenu ekipe Milanu Borjanu da se ogrešio o disciplinu zbog obraćanja javnosti putem društvenih mreža, ali da će učiniti sve da ga zadrži u timu dokle god je to moguće.

U finišu jesenje polusezone Borjan je zatražio odlazak iz Zvezde nakon navodnog sukoba sa trenerom Dejanom Stankovićem posle remija protiv Radnika iz Surdulice.

Klub mu nije izašao u susret, a usledila je emotivna poruka sa odmora putem Instagrama, što se Terziću nije svidelo.

"Ozbiljan smo klub i ako igrači imaju pretenzije da budu ozbiljni i profesionalni, ne može se komunicirati preko društvenih mreža. To je neprofesionalno. Borjan je kapiten ekipe, lider svlačionice, igrač koji je mnogo dao Crvenoj zvezdi i ja bih voleo da Borjan završi u Crvenoj zvezdi. Sa svoje pozicije, učiniću sve da on karijeru završi u Zvezdi. Da li će to učiniti ili ne, da li će produžiti ugovor... On ima još godinu i po dana ugovora", rekao je Terzić u intervjuu za "Informer".

Istakao je da je praksa da se u Zvezdi produžuju ugovori na godinu dana pre isteka, a budući da Borjan ima tek do leta 2023. godine, Terzić se čudi na pitanje da li je iskusnom golmanu ponuđen novi.

"Praksa u Crvenoj zvezdi je da godinu dana pre isteka ugovora potpisujemo nove. To je praksa bila i sa Ivanićem, Kataijem, ostalim igračima. Tako će biti sa Borjanom i nigde ne žurimo, Zvezda nikad nije potpisivala takve ugovore. Kancelarija generalnog direktora je mesto gde se priča o tome. Ne znam kome je on pomenuo produžetak?", začuđeno se zapitao Terzić dodajući da je pre mesec dana reprezentativac Kanade zatražio da ide u MLS, ali da mu klub to nije dozvolio.

Terzić je najavio kazne zbog društvenih mreža i potom zaoštrio ton.

"Ne može niko da vrši pritisak na Crvenu zvezdu. Zvezda ne funkcioniše na način da neko napravi lažnu frku, pa dobije ugovor. Dok sam ovde to se neće dešavati. Novi ugovor moraš da zaslužiš ponašanjem, profesionalizmom, da sve strukture u klubu shvate da si dobrodošao. Katai, Ivanić, Borjan, Dragović... Da neko vrši pritisak na ovako veliki klub... Nećemo da ličimo na mali klub".

"Pravna komisija Crvene zvezde već je spremila dopunu disciplinskog ugovora koja će regulisati ponašanje načih igrača i njihovih porodica na društvenim mrežama. Generalno, društvene mreže su zlo, a mi moramo da se ponašamo u skladu sa veličinom kluba. Nećemo sa članovima porodica komunicirati preko društvenih mreža. Ne pada nam na pamet. Zna se hijerarhija", zaključio je generalni direktor Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke