Terzić: ''Sećam se one utakmice Partizan - Vojvodina... To su bile pljačke...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.06.2024.
09:10
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Generalni direktor Crvene zvezde se ponovo prisetio teških dana za njegov klub i Partizanove dominacije.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Šest uzastopnih titula je osvojio Partizan u periodu od 2008. do 2013. godine, a taj niz je prekinula Crvena zvezda 2014, kada je u klub došao i Zvezdan Terzić.

Crveno-beli su tada bili u ogromnim finansijskim problemima, klubu je bila isključena i struja u vreme kada su predstavljali trenera Nenada Lalatovića, ali deset godina kasnije situacija je potpuno obrnuta.

Sada Zvezda ima apsolutnu dominaciju, Partizan je u dugovima, navijači bojkotuju upravu, a crno-beli su već sedam godina bez titule, pet bez ijednog trofeja.

Ali, u opširnom intervjuu za ''Telegraf'', Zvezdan Terzić se još jednom prisetio Zvezdinih teških dana, smatrajući da su u to vreme ''mnogi imali interes da se Zvezda razvali''.

Usput je kritikovao i rad tadašnjeg predsednika FSS Tomislava Karadžića.

''Tomislav Karadžić jeste partizanovac i on je došao u fotelju Fudbalskog saveza Srbije iz fotelje predsednika fudbalskog kluba Partizan. Ali ja iskreno kažem, nisam očekivao da će on toliko baš da zabrazdi. Tole kao čovek voli samo sebe. On nikog drugog ne voli, samo sebe voli i samo gleda svoj interes. I mislio sam da će, gledajući svoj interes, da bude tu neutralan. Da će biti predsednik i Zvezdi i Partizanu. Međutim, politička struktura unutar države je bila tada jako naklonjena Partizanu. I Tole Karadžić se sa tim ljudima družio privatno. I pod uticajem svega toga oni su zloupotrebljavali sudijsku organizaciju, zloupotrebljavali su i ceo fudbalski savez. 

Mislim, te neke utakmice koje su se konkretno dešavale...

Ja se sećam, te 2008. ili 2009. godine, to polufinale kupa, recimo, Zvezda-Partizan kad su igrali, kad su oni poništili golove. Pa sećam se one utakmice Partizan-Vojvodina, kada je Vojvodina napustila teren. Mislim, to nije bilo suđenje, to su bile pljačke. To su bile pljačke, to su bile legalizovane pljačke. 

I naravno da je to izazvalo ogroman otpor zvezdaške javnosti, navijača, zvezdaške zajednice. Mislim, njegov barjak se vijorio na južnoj tribini Partizanovog stadiona kao Al Kapone i Zvezda je prosto bila prepuštena sama sebi. 

Zvezdu su razvaljivali, a mnogi su imali interes da se Zvezda razvali. Mnogi su imali interes da se Zvezda razvali jer Crvena zvezda sa svom svojom snagom, potencijalom, kapacitetom, severnom tribinom, navijačima, mnogima smeta. Mnogima je u tom momentu smetala. I negde su hteli da se Zvezda učini što slabijom. Negde im je to i godilo, negde im je to malo i imponovalo. 

A Zvezda nije imala ko da je zaštiti u to vreme. Tako da, cela ta priča je počela mnogo pre mog dolaska u Zvezdu 2014. Ja sam se samo naslonio na to. Međutim, Tole je ubrzo otišao iz FSS. Mislim, posle godinu dana, on je 2015. napustio Savez po mom dolasku u Zvezdu'', objasnio je Terzić.

Kompletan intervju možete da pročitate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miki
Thursday, 13.06.2024
10:01

Pa da inas obraza sakrio bi se , kao sto si se krio po Crnoj Gori i ladio j***.

avatar
Ikac
Thursday, 13.06.2024
09:58

Ko o čemu avzvezdić o poštenju!!!!!