Terzić: "U mojoj eri nismo imali kvalitetniji tim, Silas nikada ne bi došao u Zvezdu u normalnim okolnostima"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 18.09.2024.
18:53
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Crvene zvezde gost u emisliji "Oko".

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostovao je dan uoči duela sa Benfikom u emisiji "Oko" na Radio-televiziji Srbije.

On je pričao o novom formatu Lige šampiona i potezima koje je Crvena zvezda povukla ovog leta kako bi stvorila konkurentan tim u Evropi. Pohvalio je novi izgled elitnog takmičenja nakon prvih šest odigranih utakmica u utorak.

"Tek sada, sa ove vremenske distance vidimo koliko je bio prost onaj prethodni sistem Lige šampiona. Tek sada vidimo da je ovo prava Liga šampiona. Pravi se jedinstvena tabela od 36 klubova. Mnogim ljubiteljima fudbala je bilo nejasno kako će to sve izgledati, ko sa kim igra. Do samog žreba mnogi su me zapitkivali da li je ovo grupa ili nije. Ljudi nisu mogli da shvate ako Zvezda igra protiv Intera, Milana i Barselone, da Jang bojs ili Benfika ne igraju protiv njih", rekao je Terzić.

Otkrio je da mu nije bilo svejedno kada je posmatrao predstavu Štutgarta sinoć protiv Real Madrida. Upravo će nemački tim tokom ligaškog dela takmičenja gostovati u Beogradu.

"Ovo je prava liga. Pomalo me strah kada sam video sinoć onih šest utakmica i kako je Štutgart odigrao u sred Madrida. Potpuno je nadigrao Real, pogotovo u prvom poluvremenu. Imao je mnogo veći posed lopte, po svim parametrima je bio za klasu iznad Reala. Broj šansi koji je napravio... Stvarno da se dobro zamislimo. Nije on slučajno bio vicešampion velike nemačke Bundeslige. Sinoć su pokazali da su hrabri i ofanzivni. Stvarno neverovatan tim".

Napominje da su svi protivnici Crvene zvezde veliki klubovi i veliki timovi.

"Bez obzira na težinu protivnika, drago mi je što smo dobili velike klubove. Dobili smo šampione i vicešampione velikih evropskih sila - Nemačke, Francuske, Italije, Holandije, Portugalije... Stvarno će uživati svi navijači Crvene zvezde, a i mi".

Kaže da je pravo vreme da Crvena zvezda izmeri koliko može protiv najboljih u Evropi.

"Ovo mi je već 11. sezona u Crvenoj zvezdi. U mojoj eri nikada nismo imali bolji i kvalitetniji tim. Mnogo očekujemo, ali treba biti oprezan, uz uvažavanje velikih klubova protiv kojih igramo. Mislim da Zvezda može mnogo više nego svih prethodnih sezona".

Pričao je i o protivnicima koji očekuju Crvenu zvezdu.

"Bez obzira na veliki respekt koji pokazujemo i osećamo prema Benfici, sigurno ćemo sutra odigrati hrabro i visoko ih napasti. Naravno, u ovakvim utakmicama je potrebno dosta sreće. Videli smo da Milan povede kod kuće protiv Liverpula, pa izgubi 3:1. Trebaće mnogo sreće, ali mi se pitamo, sve zavisi od nas. Koliko budemo kvalitetni, koncentrisani i hrabri, takav će rezultat biti".

Potom se osvrnuo na prelazni rok Crvene zvezde istakavši da igrač kalibra Silasa nikada ne bi odabrao dolazak u Beograd u drugačijim okolnostima.

"Iskoristili smo momenat njegovog sukoba sa trenerom Štutgarta. Prelazni rok je završen svuda u Evropi, a on je dečko hteo da igra, da nađe klub i novu sredinu i mogao je to samo u Srbiji ili Turskoj. Pregovarali smo dobro, održali smo video poziv sa njim, predočili smo mu sve prednosti Crvene zvezde. Osetio je neko poverenje kod nas i prelomio da hoće u Zvezdu".

Podseća da je Silas dva puta proglašavan za najboljeg mladog igrača Bundeslige i zvanično drugog najbržeg igrača šampionata Nemačke.

"Imao je velike ponude iz Premijer lige. Štutgart je sve to odbio. Po svim parametrima, igrač kao Silas nikada nije došao u Crvenu zvezdu.

Dodao je da Crvena zvezda ima kvalitetan tim, a usput se dotakao i Radeta Krunića koji je takođe stigao poslednjeg dana prelaznog roka.

"On je taktički pametan igrač, prava 'šestica' koja nam je nedostajala. I svi ostali igrači koji će sutra istrčati na teren, Zvezda može da se pohvali da su to reprezentativci svojih zemalja, igrači koji imaju ogromno iskustvo, puni samopouzdanja. Uz podršku pune 'Marakane' ne sumnjam da ćemo pokazati ono što Crvenu zvezdu čini velikim evropskim klubom", naveo je Terzić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke