Terzić već otpisao Partizan: ''Zvezdin uspeh izučavaće se na univerzitetima širom sveta!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.05.2021.
10:12
Izvor: Sportske.net

Šta će ostati od ''večitog rivalstva''?

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostovao je jutros na TV Prva, deo razgovora smo već izdvojili, a zanimljiv je bio i deo u kome je Terzić govorio o protekom finalu Kupa i rivalstvu sa Partizanom.

Nije mu se dopalo što je na početku razgovora morao da odgovara i na pitanje o neprimerenom ponašanju Gobeljića i Kange posle pobede nad Partizanom u penal-seriji.

''Znate kako su rekli, nije vest kada je pas ujeo čoveka, nego obrnuto. Toliko dobrih stvari je uradila Zvezda i neobično je da počinjemo sa ovakvim stvarima. To su nebitne stvari, ali s druge strane kao odgovoran klub moramo da vodimo računa. Zvao sam i Gobeljića i Kangu, rekao im da će biti kažnjeni u skladu sa klupskim pravilnikom.

Mediji su ti koji stalno promovišu neke negativne stvari, Zvezda je u proteklih sedam godina uradila nešto što će se, odgovorno tvrdim, izučavati na univerzitetima širom sveta. Od kluba u koji niko nije imao poverenja, koji je bio mrtav leš napravili smo klub koji igra LŠ i danas je Zvezda 42. klub Evrope. Ne znam koja kompanija može da se pohvali da je 42. u svojoj branši.

Izdigli smo se iznad ambijenta i Zvezda treba da bude ponos Srbije'', poručio je Terzić.

Imajući sve to u vidu, Terzić ne vidi Zvezdinog najvećeg rivala kao ozbiljnijeg konkurenta za titulu ni u narednim godinama.

''Kao sportista moram da ga poštujem kao večitog rivala, ali stvarno smo sada mnogo odmakli Partizanu i ne vidim kako Partizan može da nam bude konkurentan u dogledno vreme'', kaže Terzić.

''Možda vas iznenadi?'', upitala je voditeljka Marijana Tabaković.

''Ne verujem, jer je Zvezda mnogo jača. Ja bih iskreno voleo da Partizan bude jači i bolji, ali Zvezda ima svoje ciljeve kao što su konstantno osvajanje titule, konstantne nastupe u LŠ i LE. Zvezda je organizaciono, igrački i u svakom drugom smislu daleko odmakla Partizanu i mislim  da će se taj trend nastaviti''.

Usledilo je i pitanje ''zašto se nisu videli na derbiju ti rezultati?''

''Imali smo jako napornu sezonu, 56 teških utakmica i igrači su bili ispražnjeni, imali smo 38 utakmica u prvenstvu, ostvarili 35 pobeda što pokazuje superiornost u domaćem šampionatu, a u Evropi imamo samo jedan poraz od Hofenhajma. Ali, iako smo imali loš dan, ipak smo osvojili Kup'', dodao je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
HCB
Monday, 31.05.2021
12:33

A na Fakuletetu pravnih nauka izučavaće se kako je jedna baraba, koja je bežala godinama pred zakonom zbog raznoraznih prljavih poslova i radnji, uspela da postane čista kao novorođenče a pritom i predsednik jednok kluba !