Terzić: ''Zvezda je mnogo više od fudbalskog kluba, ova akcija je važna za živote naših građana!''

Autor: Darko Mitrović
petak 28.06.2024.
19:31
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor Crvene zvezde priključio se akciji ''Crveno-bela krv''.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Zvezdan Terzić je i ličnim primerom danas pozvao sve pristalice Crvene zvezde, i ne samo njih, da se priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi, pod nazivom ''Crveno-bela krv'', a koja je trajala danas do 18 časova.

Izrazio je zadovoljstvo zbog uspeha akcije i izrazio nadu da će biti postavljen novi rekord po broju dobrovoljnih davalaca krvi u jednom danu.

''Želim da kažem da sam beskrajno ponosan na činjenicu da Crvena zvezda sada već jubilarni 30. put organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Dati krv za drugog čoveka je nešto najhumanije što čovek može da uradi. 

Svesni smo koliko je ova akcija važna za živote naših građana, jer je trenutak specifičan, s obzirom na to da tokom letnjeg perioda vlada velika nestašica krvi. 

Verujem da će naši navijači odgovoriti na najbolji mogući način i oboriti rekord kada su u pitanju prikupljene jedinice krvi, posebno imajući u vidu da je danas Vidovdan, dan žrtvovanja srpskog naroda. Crvena zvezda je uvek bila šampion i na terenu i van njega, i nastavićemo da budemo primer svima'', izjavio je Terzić.

On je naglasio da ova akcija pokazuje mnogo veći značaj koji Crvena zvezda ima u odnosu na fudbalske okvire.

''Mi ovom akcijom "Crveno-bela krv" šaljemo snažnu poruku da je Crvena zvezda mnogo više od fudbalskog kluba. Kao što smo mnogo puta do sada, tako ćemo i u budućnosti sa ponosom organizovati akcije humanitarnog karaktera. Želim da se zahvalim svima koji su se odazvali akciji "Crveno-bela krv" i pozvao bih sve one koji to nisu, a imaju mogućnost, da danas u toku dana doniraju krv i pomognu svima onima čiji su životi ugroženi'', konstatovao je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke