Terzićev šou u Bačkoj Topoli, Partizan rutinski protiv TSC-a

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 24.10.2021.
15:16
Izvor: Sportske.net

Mladi fudbaler sve bolji.

FK Partizan/Twitter
FK Partizan/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana rutinski su slavili na gostovanju TSC-u 3:1 u Bačkoj Topoli u derbiju 14. kola Ling Long Super Lige Srbije koji je obeležio mladi Nikola Terzić sa dva podotka u prvom poluvremenu.

TSC je prilično agresivno ušao u meč, ali je prvu ozbiljniju priliku na meču ima Partizan kada je Igor Vujačić u osmom minutu šutirao glavom malo iznad prečke.

Prvi do vođstva je ipak došao domaći tim kada je nekadašnji desni bek Crvene zvezde Marko Petković postigao gol u 10. minutu.

Petković je iskoristio odbitak nakon udarca Slobodana Rajkovića i savladao nemoćnog Stevanovića.

Vođstvo domaćina iz Bačke Topole trajalo je vrlo kratko pošto je već u 12. minutu izjednačenje crno-belima doneo Rikardo, 15. golom u sezoni.

Rikardo je na asistenciju Bibrasa Natha savladao Filipovića, a nakon provere VAR tehnologije zbog mogućeg ofsajda gol je priznat.

Najlepši trenutak u prvom poluvremenu ipak je viđen u 27. minutu kod izvanredne akcije koju je pogotkom krunisao povratnik na teren Nikola Terzić, udarcem u dalji ugao Filipovićevog gola.

Sve je počelo od prelepe lopte Jojića, pa preko Terzića, Pantića, Gomeša, ponovo i naposletku ponovo Terzića koji je zatresao mrežu.

Isti igrač u 35. minutu ponovo je postigao gol, ovaj put uz dosta sreće, ali i izvanredne akcije koju je mladi fudbaler krunisao pogotkom.

TSC je zapretio u 41. minutu kada je Mihajlo Banjac pogodio stativu, a prvu ozbiljniju priliku u nastavku imao je Stanojlović, čiji udarac je u 55. minutu lako osujetio Stevanović.

Samo sedam minuta kasnije Aranđel Stojković je odlično zahvatio volej-udarac, ali je Stevanović sjajno intervenisao.

TSC je bio konkretniji u nastavku meča, a vođstvo od dva gola prednosti kao da su zadovoljile Partizan.

Kako je meč odmicao, tako je domaćin sve više ostajao bez "municije", pa je Partizan rutinski meč priveo kraju i pobegao prvom pratiocu Crvenoj zvezdi na plus osam uz dve utakmice više.

TSC je uprkos trećem uzastopnom porazu ostao na četvrtom mestu sa 20 bodova, koliko imaju Voždovac i Napredak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke