Terzićevo priznanje za Prijovića i Arnautovića, a ko odlazi?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.05.2021.
14:45
Izvor: Sportske.net

Zvezdan Terzić priznao da vodi pregovore.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Danas se javnosti obratio i Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde koji je sumirao utiske iz prethodne sezone, ali i predstavio planove za sledeću sezonu. 

Ono što je sve najviše interesovalo jeste pitanje potencijalnih pojačanja, pre svih Kolarova, Arnautovića i Prijovića. 

"Ništa niste promašili prethodnih dana. Sve ste obuhvatili i za svakog ima utemeljenja. Pregovaramo sa brojnim igračima, na dobrom ste tragu i kod Prijovića i Arnautovića", rekao je Terzić. 

Pored toga istakao je i da klub pregovara sa Nemanjom Milunovićem i da ukoliko se desi da ne produži ugovor, postoji šansa da ga zameni Srđan Babić koji je ovu sezonu proveo na pozajmici u Familikau od koga se čeka adekvatna ponuda za štopera. 

Nije to sve, čekaju se i pregovori sa Bolonjom. 

"Kompleksna je stvar. Imamo mnogo kvalitetnih igrača, ali pregovaramo oko Dijega Falćinelija, želimo da ga zadržimo", rekao je Terzić. 

"Stav je Crvene zvezde da ne govorimo o imenima pred njihovog dolaska. Nesporna je naša želja da se pojačamo, da vidimo Kolarova u Crvenoj zvezdi. Mnogi su su bili skeptični i oko Dragovića, njegovog dolaska iz Bundeslige. Ali to pokazuje da se Crvenoj zvezdi veruje. Želimo iskusne rezultate jer evropske kvalifikacije mogu mnogo da nam donesu. Dolazak iskusnih igrača neće ugroziti naše mlade igrače. Zato smo se izborili da dvojica bonus igrača moraju da igraju. Njima raste tržišna cena kada igraju. Ali, iskusni igrači donose evropski rezultat", istakao je Terzić. 

Ko odlazi?

"Dok se ne završe evropske kvalifikacije niko od mladih igrača ne može da ode. Nikolić, Petrović i Gavrić imaju najveću ulogu u timu, ali neće otići pre kraja kvalifikacija. Na pripreme će otići mladi fudbaleri Stanković, Lazetić, Matić, Vučić, braća Mituljikić. Tu je i Eraković, završavamo transfer Petra Stanića iz Železničara iz Pančeva", rekao je on. 

Ponuda je bilo, za Mirka Ivanića od neimenovanog kluba od 4,5 miliona evra što je odbijeno, a pored toga je i Rodić zatražio razgovor sa upravom nakon čega je rešeno da on ostane u klubu. 

Zvezdan Terzić je govorio i o derbiju i o tome kako Crvena zvezda nije bila na visini zadatka i da je morala ranije da reši pitanje pobednika u Kupu Srbije, kao i o tome da poštuje Partizan i da ga želi u vrhu, ali i da se ne slaže sa konstatacijom da bez jakog Partizana nema ni jake Zvezde. 

Pored toga, istakao je da želi ligu od 12 klubova u Srbiji. 

"Crvena zvezda već godinama podržava i predlaže ligu od 12 timova! To bi bio trokružni sistem sa 33 kola kola. Ne bežimo ni od lige od 10 timova. Razvodnjeno je, Srbija nema kvalitet za 20 klubova. Koliko god Zvezda bila jaka, nije dobro da završava sezonu bez poraza. Pored remija sa Partizanom, odigrali smo nerešeno protiv dva tima koja su ispala iz lige, što znači da je samo nama bio loš dan. Da li imamo 16 stadiona, 16 omladinskih škola, 16 predsednika, 16 timova od po 11 igrača? Samo se kreči trula kuća, a niko ne može da stvori igrače, trenere, direktore", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke