Tim Srbije za Crnu Goru - Stojković neće iznenaditi, ko umesto Kostića?

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 26.03.2023.
18:15
Izvor: Sportske.net

Verujemo da će selektor izabrati formaciju sa dva napadača.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Najavio je selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi da će startnih 11 naše reprezentacije na premijernoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Litvanije biti iznenađenje i to potvrdio izborom, pre svega, mladog štopera Crvene zvezde Strahinje Erakovića ispred do sada standardnog Nikole Milenkovića iz Fiorentine.

Srbija je bez poteškoća slavila na stadionu "Rajko Mitić" slavila sa 2:0, ali će mnogo teže "orlovima" biti sutra uveče protiv Crne Gore u Podgorici od 20.45.

Ekipe se odlično poznaju, što je potvrdio i selektor Stojković na konferenciji za medije, ali i njegov kolega Miodrag Radulović. Zbog toga očekujemo i standardan tim Srbije za utakmicu protiv komšija. Naravno, u njemu zbog povrede neće biti levog spoljnog Filipa Kostića, a umesto njega očekujemo Filipa Mladenovića.

Na golu će biti neprikosnoveni Vanja Milinković- Savić. Baš kao i protiv Litvanaca mesto levog štopera zauzeće Strahinja Pavlović, centralnog Nemanja Gudelj, dok na desnoj strani očekujemo povratak Nikole Milenkovića na mesto startera.

Po levom boku delovaće Filip Mladenović, a Sergej Miliniković-Savić uz Sašu Lukića biti na sredini terena, mesto kraj desne aut linije rezervisano je za Andriju Živkovića.

Ispred ove četvorice dejstvovaće kapiten Dušan Tadić koji će pokušati da loptama "nahrani" dvojicu sjajnih napadača Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića koji će biti zaduženi za golove.

Dakle, Srbija bi u Podgorici sutra uveče trebalo da istrči u sledećem sastavu: Vanja - Milenković, Gudelj, Pavlović - Živković, Lukić, Sergej, Mladenović - Tadić - Mitrović, Vlahović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke