Tim za Nemačku - Nedostaju iskustvo i golovi

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.03.2019.
18:39
Izvor: Sportske.net

Uzevši u obzir sve otežavajuće okolnosti i brojke u reprezentaciji, reklo bi se da ekipi koja će izaći na megdan Nemcima fale iskustvo i golovi.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Na ozbiljnom iskušenju naći će se u sredu izabranci Mladena Krstajića. Lišena pomoći najboljih i najiskusnijih igrača Srbija će odmeriti snage sa selekcijom Nemačke u prijateljskoj utakmici koja će ujedno biti pripremna pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" su u Volfsburg otputovali bez Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića, Ljubomira Fejse, Dušana Tadića, Filipa Kostića, Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića, pa se slobodno može reći da će Srbija igrati u desetkovanom sastavu.

Kada se baci pogled na spisak igrača kojima Mladen Krstajića raspolaže za sutrašnju utakmicu, dolazimo do zaključka da nedostaje iskustva i golova, premda su neki od igrača u fenomenalnoj formi na klupskom nivou.

Trojica igrača još uvek nemaju nastup u državnom timu, a desetorica su na jednocifrenom broju utakmica u dresu Srbije.

Golmani: Predrag Rajković (11), Marko Dmitrović (5) i Nikola Vasiljević (0);

Odbrana: Antonio Rukavina (55), Nemanja R. Miletić (1), Uroš Spajić (6), Nikola Milenković (10), Miloš Veljković (9), Stefan Mitrović (9), Miroslav Bogosavac (0);

Vezni red: Nemanja Maksimović (11), Saša Lukić (6), Sergej Milinković-Savić (10), Branko Jovičić (1), Darko Lazović (5), Adem Ljajić (36);

Napad: Andrija Živković (14), Mijat Gaćinović (11), Nemanja Radonjić (9), Milan Pavkov (0) i Luka Jović (3).

* u zagradi broj nastupa za državni tim

Sličan je problem i ako gledamo golgeterski učinak igrača koji će Krstajiću sustra biti na raspolaganju. Samo Adem Ljajić (8) i Mijat Gaćinović (2) znaju šta znači postići gol za "A" selekciju, pa ostaje da vidimo da li će sve navedene brojke uticati na izdanje "Orlova".

Valja reći da će i Nemačka nastupiti sa renoviranom selekcijom ali se među "novajlijama" nalazi mnogo kvalitetnih pojedinaca koji mogu da daju ogroman doprinos u igri "Pancera".

Utakmica Nemačka - Srbija igra se u sredu od 20:45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dimitrije Stojkovic
Wednesday, 20.03.2019
00:07

Tuga ko je na spisku.... u ovoj situaciji da mora rajković odbrana milenković veljković spajić
Levicz živković desni lazović SMS gacinovic
Radonjić (maksimovi)
Pavkov Jovic

avatar
Čerek B.
Tuesday, 19.03.2019
22:26

Ubiće nas k'o na zboru

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 19.03.2019
20:02

Dmitrovic (Rajkovic)- Rukavina (Miletic), Milenkovic, Veljkovic (Spajic), Bogosavac- Maksimovic, Lukic (Jovicic)- Zivkovic (Lazovic), SMS, Ljajic (Gacinovic)- Jovic (Pavkov).

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 19.03.2019
19:51

Rajkovic ili Dmitrovic- Gajic umesto Rukavine, Milenkovic umesto Babica, ali, kao des. stoper, Veljkovic, Bogosavac umesto Antonova- Maksimovic Neca, Lukic umesto Zdjelara- Zivkovic, Milinkovic-Savic, Gacinovic ili Ljajic (prednost samo price radi)- Jovic umesto Saponjica. Je l' bilo toliko tesko?