Tinejdžer iz Gane peto pojačanje Čukaričkog

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 15.07.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Akra Lajonsa Emanuel Dzigba peto je pojačanje Čukaričkog u letnjem prelaznom roku, saopštio je danas taj beogradski klub.

FK Cukaricki
FK Cukaricki

Povezane vesti


Dzigba (18) igra na poziciji defanzivnog veznog, nastupao je za reprezentaciju Gane do 17 godina, a u Čukarički je stigao na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa, navodi se na sajtu Čukaričkog.

Tehnički direktor kluba sa Banovog brda Goran Grkinić naveo je da su mladog fudbalera iz Gane primetili kada su omladinci Čukaričkog igrali protiv Akra Lajonsa i da su se nakon toga brzo dogovorili sa njegovim klubom, ali da su morali da sačekaju da napuni 18 godina.

"Pokazao je da je vrlo perspektivan, odigrao je već tridesetak utakmica u Super ligi Gane, reprezentativac je svoje zemlje u tom godištu. Igra na poziciji zadnjeg veznog, a može da pokriva još dva mesta u veznom redu", kazao je Grkinić i dodao da očekuje da Dzigba u dogledno vreme bude starter.

Dzigba je peto pojačanje Čukaričkog ovog leta, posle dolazaka levog beka Hamadija Diopa golmana Nikole Mirkovića, desnog beka Miloša Cvetkovića i ofanzivnog veznog igrača Lazara Tufegdžića.

"Okosnicu tima imamo i spremni smo za početak šampionata. Ali, prelazni rok prilično dugo traje, verujem da će kod nas to ići u oba pravca, biće i još dolazaka, svakako i odlazaka iz kluba", rekao je Grkinić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke