Tinejdžer vadio kestenje iz vatre, Saldanja "panjenkom" spasio Partizan bruke!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 07.12.2023.
18:07
Izvor: Sportske.net

"Crno-beli" imali dosta sreće protiv člana Prve lige Srbije...

Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su u Humskoj eliminisali Grafičar posle boljeg izvođenja penala kada je bilo 5:4.

U regularnom delu meča bilo je 1:1.

Od samog početka meča, obe ekipe pokazale su napadačko opredeljenje, pa je prvi deo meča obeležilo nekoliko veoma izglednih prilika.

Prvo je pokušao Filipović, da bi u nastavku raspoloženi Baždar šutirao i naterao Gutešu da interveniše.

Pretili su i Partizan i Grafičar naizmenično - Ajdarev udarac glavom završio je preko gola, potom je ponovo šutirao Baždar, a nakon toga Stojanović je šutirao pravo u Jovanovića.

Zapretio je potom i Babakar kada je unutar peterca glavom gađao gol Jovanovića koji je morao da reaguje, uzvratio je Baždar koji je propustio najbolju priliku kada je posle dodavanja Natha slabo šutirao.

Mogao je do gola i Grafičar i to kada je Babakar u situaciji jedan na jedan šutirao u Jovanovića, međutim promene rezultata nije bilo.

Drugo poluvreme donelo nam je još više uzbuđenja, Duljaj je izvršio čak tri izmene i u igru su ušli Stojković, Saldanja i Zahid umesto Filipovića, Baždara i Trifunovića.

Prvi je zapretio Brazilac čiji je udarac uspeo da u korner skrene Guteša, uzvratio je Stojanović, a to je kao da je nagovestilo pogodak člana Prve lige Srbije.

Igrao se 64. minut kada je Ognjen Ajdar primio loptu, stigao do ivice kaznenog prostora i sjajnim udarcem savladao nemoćnog Jovanovića.

Krenuo je Partizan na sve ili ništa, umesto Meniga u igru je ušao Kalulu, a nedugo zatim Babakar je zaradio isključenje posle drugog žutog kartona i prekršaja nad Saničaninom.

Na scenu je potom stupio talentovani napadač "crno-belih" Dušan Jovanović, omladinac je ušao u 76. minutu, da bi tri minuta kasnije talentovani 17-godišnji napadač postigao svoj prvi gol u seniorskoj karijeri posle dodavanja Stojkovića s desne strane.

Usledila je totalna ofanziva domaće ekipe koja je ponovo pretila preko Jovanovića, a njegov prezimenjak morao je da brani udarac Petrovića na drugoj strani.

Poslednju priliku u regularnom delu meča imao je Zahid čiji je udarac uspeo da "skrati" Guteša, pa je pobednik morao biti određen udarcima sa penala.

Presudna u penal-seriji bila je odbrana Jovanovića u četvrtoj seriji promašio Petrović, a sjajnim golom Saldanje u stilu Antonjina Panenke sa kreča Partizan se plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke