Tinja Partizanova nada, gde su granice Rikardovih mogućnosti?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.05.2022.
22:24
Izvor: Sportske.net

Kolo pre kraja, crno-beli se vratili na ''minus dva'' u odnosu na Zvezdu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana nastavili su sa pobedama u Linglong Super ligi Srbije. U pretposlednjem, 36. kolu ekipa Aleksandra Stanojevića je večeras kao gost savladala domaći Voždovac rezultatom 3:0.

Ovom pobedom Partizan je zadržao kakvu-takvu nadu da bi mogao da dođe do titule, ali mu je sada za to neophodno da Voždovac u poslednjem kolu kao gost savlada Crvenu zvezdu na ''Marakani''. Posle onoga što su ''Zmajevi'' večeras prikazali, to deluje kao ''nemoguća misija'', iako su još uvek u igri za plasman na evropsku scenu.

Ovaj meč je obeležio najbolji strelac Partizana i Super lige Rikardo Gomeš koji je u prvom poluvremenu postigao dva gola, oba iz penala, prvo u 29, pa u 41. minutu i tako stigao do brojke od 37 golova u sezoni, čime je postao klupski rekorder i ujedno nadmašio Mateju Kežmana koji je svojevremenoi postigao 35 golova.

Rikardo je već u prvom minutu pogodio mrežu domaćih, ali je posle intervencije iz VAR sobe taj gol poništen zbog minimalnog ofsajda. Kada su u pitanju penali, Rikardo je u 29. minutu iznudio prvi, a kod drugog je lopta pogodila Damjanovića u ruku posle prodora Terzića.

Ono što stvara brigu treneru Stanojeviću je povreda Bibarsa Natha u 22. minutu, kada ga je zamenio Filip Holender.

Moglo je vođstvo crno-belih da bude još ubedljivije u prvom delu igre, ali je Menig propustio dve odlične prilike.

U nastavku, još jedan gol crno-belih, opet iz prekida, ali ne iz penala, već posle kornera, kada je najviši u skoku bio štoper Igor Vujačić koji je postavio konačnih 3:0.

Imali su i domaći par prilika, a Holender je na drugoj strani pogodio stativu odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, pa je do kraja ostalo 3:0 za Partizan.

U poslednjem kolu Partizan dočekuje Radnički, a Voždovac gostuje Zvezdi. Jasno je, crno-beli će navijati za pobedu Voždovca, a ''Zmajevi'' za pobedu Partizana nad četvrtoplasiranim Nišlijama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke