Titula je crveno-bela, 32. put!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.04.2021.
20:53
Izvor: Sportske.net

Ova najnovija ima i istorijski značaj za Crvenu zvezdu, jer je prvi put četvrta uzastopna za Zvezdu..

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Četiri kola pre kraja sezone, fudbaleri Crvene zvezde večeras su osvojili četvrtu uzastopnu, a ukupno 32. titulu prvaka države.

Tim Dejana Stankovića je u derbiju 34. kola Linglong Superlige na svom terenu savladao Vojvodinu rezultatom 1:0 i tako zadržao nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Vojvodina je već u prvom minutu opasno pripretila preko Vukadinovića i Zukića, kada je golman Zvezde Milan Borjan dva puta spasavao svoju mrežu i činilo setada da bi Vojvodina mogla da ovaj meč učini zanimljivijim.

Ali, već u 13. minutu meča, defanzivac Vojvodine Siniša Saničanin je postigao autogol posle centaršuta Gajića sa desne strane. Saničanin je pokušao da loptu izbije u korner, ali ju je poslao u mrežu svog golmana Simića. Ova greška je utoliko veća jer Saničanin oko sebe nije imao nijednog Zvezdinog igrača.

Zvezda je potom preuzela inicijativu, imala je još par prilika preko Nikolića, pa Bena, a Vojvodina je ponovi pripretila u finišu poluvremena preko Bojića, koji je glavom poslao loptu pored gola.

U nastavku bez većih uzbuđenja do 60.minuta, kada je Vojvodina ostala bez isključenog Đurića koji je preoštro startovao na Veljka Nikolića koji je bio u brzom prodoru.

Đurićev start izazvao je veliku ljutnju Zvzdinih fudbalera i stručnog štaba, a Nikolića je par minuta kasnije zamenio Srnić.

Iako sa igračem manje, Vojvodina je do kraja pružila vrlo dobar otpor i u finišu čak moglapreko Mrkaića i do izjednačenja posle kornera, kada je došlo i do sudara Borjana i Milunovića, ali su crveno-beli sa gol-linije izbili loptu u polje.

Posle toga, Zvezdino šampionsko slavlje je moglo da počne...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke