To je Partizan po Stanojevićevom ukusu, TSC još i dobro prošao!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.11.2020.
18:47
Izvor: Sportske.net

Crno-beli konačno golgeterski eksplodirali, uz još pregršt Asanovih propuštenih prilika...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Prošle sezone Partizan u dva meča nije uspeo nijednom da savlada TSC, oba susreta završena su rezultatom 1:1, ali večeras potpuno drugačija slika na terenu.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je bila mnogo bolji rival, trijumfovala je kao gost u Senti sa 4:0, a imajući u vidu brojne propuštene prilike crno-belih, rezultat je mogao da bude i dvocifren.

Partizan je posle ravnopravnog početka i utakmice bez mnogo prilika poveo iz prve prave šanse. Šćekić je u 24. minutu sa svoje polovine poslao dugu loptu za Holendera, koji je bio brži od Antonića, izašao sam ispred Filipovića i poslao loptu u donji levi ugao gola golmana domaćeg tima - 0:1.

U narednih nekoliko minuta još dve prilike za Takumu Asana, ali Japanac se danas propisno ispromašivao. Najpre je u 26. minutu posle kiksa Antonića pogodio samo spoljni deo mree, iskosa sa desne strane, a tri minuta kasnije posle akcije sa Šćekićem, njegov udarac je izblokiran.

Domaći su pripretili na ulasku u finiš prbog dela, kada je kapiten Partuzana Vladimir Stojković sigurno intervenisao, a pred sam kraj poluvremena, još jedna prilika za Holendera, još jedan njegov beg, ali ovoga puta je loptu poslao preko gola.

Potom smo videli odličan početak drugog poluvremena. Asano u 47. minutu imao je situaciju jedan na jedan, ali je sa ivice kaznenog prostora šutirao pravo u istrčalog golmana Filipovića. Tri minuta kasnije Šćekić je odlično šutirao sa 17 metara, ali zamalo pored gola, da bi TSC odmah uzvratio preko Lukića, čiji je šut zaustavio golman Stojković.

U 52. minutu ponovo Šćekić u šansi, ovoga puta na dodavanje Holendera sa desne strane, ali visoki vezista Partizana je ponovo bio nedovoljno precizan.

Ali, kada je u 61. minutu trener Partizana Aleksandar Stanojević izvr šio dvostruku izmenu, umesto Stevanovića i Natha je na teren poslao Jojića i Sumu, Partizan je ekspresno prelomio utakmicu.

Čim su izmene izvršene, lopta stiže do Jojića na ivici kaznenog prostora, on odmah daje za Holendera, koji na kraju asistira Sumi, a omaleni Gvinejac iskosa sa leve strane pogađa mrežu za 0:2. Od ulaska Jojića i Sume do Suminog gola proteklo je tek nekoliko sekundi!

Tek što su domaći krenuli sa centra, izgubili su loptu, tačnije Suma im ju je oduzeo, prosledio za Holendera, koji opet izbija oči u oči sa Filipovićem i pogađa donji desni ugao - 0:3!

Tada je meč praktilno bio rešen, ali Partizan je nastavio da vrši protisak, da stvara šanse i koristi previše prostora koji je imao na protivničkoh polovini. Međutim, Asano opet ne koristi izglednu šansu, potom u sledećoj izglednoj akciji neuspešno pokušava da asistira za Holendera, ali se na kraju ipak upisao u strelce.

Igrao se 71. minut meča, Suma je napravio ''dar-mar'' u kaznenom prostoru TSC-a, njegov šut je zaustavio Filipović, ali lopta se odbija do Asana, koji iskosa sa desne strane konačno pronalazi put do mreže - 0:4.

Golovi OVDE.
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 30.11.2020
00:03

Konačno malo više šansi i golova, ali moramo priznati, pre svega zbog pogrešne taktike TSC-a, ali to je njihova stvar.

Suma je car za polusatni nastup i ne treba da igra više od toga, a kad uđe, mora se ići preko njega.

Asano. Pišem deseti put. On ima niz sjajnih fudbalskih osobina, ali jednu veoma slabu, koja u velikoj meri potire sve dobre, zbog pozicije na kojoj igra. I na ovoj utakmici se videlo: on - lako ulazi u šanse, kapira prostor, a ima brzinu. Sa dobrim pakerima, biće bar 3 puta 1 na 1 na svakoj utakmici. Ali šta se dešava kad uđe? U velikom broju slučajeva - ništa. Šutne, onako punom, i gotovo uvek na način koji je golmanu - najpredvidiviji moguć. Pogledajte kako na primer Suma - gađa pored golmana, plasira, ne treba tu snaga udarca, a tako radi 99% golgetera. A Asano - i dalje pogrešno. Ponoviću: individualni trening, kao što ga je imao Dražen Petrović, a na tom treningu, umesto trojki - 1 na 1 i - plasiranje pored golmana, hvatanje golmana na pogrešnoj nozi, lažnjak bežanje u stranu pa plasiranje u nebranjeni deo gola itd. Nek to radi 3 meseca uzastopce, 4 x nedeljno, po pola sata kad svi odu, nek plati nekog da mu bude sparing partner ili nek s njim rade treneri golmana i rezervni golmani i stoperi i - imaćemo za 3 meseca supergolgetera. Od marta do kraja će dati bar 20 golova. Probaj Asano, ne možeš ništa da izgubiš. Moraš da stekneš rutinu i da kad ulaziš u te šanse ostaneš smiren i racionalan, ne smeš da se uzbudiš i uplašiš od šanse. Hajde, idemooooo! Kad šutiraš van 16, to radiš uglavnom odlično, zato što tad nemaš psihološku smetnju. To se eliminiše vežbom i sticanjem rutine.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 29.11.2020
20:49

Пријатељски сусрет. После утакмице, Сабо је сијао од задовољства.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 29.11.2020
21:06

Ljube te njegus i lalatovic, tada verovatno nisi imao internet.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 30.11.2020
01:55

Spin za medalju, bravo za tebe.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Monday, 30.11.2020
00:23

Кад год неко помене Његуша, сетим се оног његовог гола Кајзерслаутерну. Ууу, феноменално!...

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 29.11.2020
20:33

Шампиони склањалица.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 29.11.2020
20:06
avatar
Südkurve München
Sunday, 29.11.2020
19:59

Kakva namestaljka od meca

avatar
Mitita
Sunday, 29.11.2020
19:57

Vrlo sam srecan zbog Sume. Posle onakve povrede na derbiju, verujem da mu je izuzetno prijao danasnji ucinak. Svaka cast.

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Sunday, 29.11.2020
19:52

Deset golova je trebao da im da koliko je bolji i najjači u državi! zvezda je na svaku evropsku utakmicu imala pomoć sudija pa i u Gentu, namešten ulazak u grupnu fazu, namešten prolazak grupe, a prvenstvo joj je namešteno i pre početka još pre nekoliko godina.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 29.11.2020
19:49

Veoma tesko gostovanje:-D