Tole Karadžić o ''vanzemaljskim silama'', Piksiju, Partizanovom predsedniku...

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.11.2023.
18:59
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Tole uvek ima šta da kaže.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije skinula je veliki teret sa svojih leđa plasmanom na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 24 godine.

Naši ''orlovi'' nisu briljirali u kvalifikacijama, ali su im pobede nad Crnom Gorom i Litvanijom bile dovoljne za drugo mesto u grupi koje vodi na EURO.

Meč odluke odigran je u nedelju u Leskovcu, gde je Srbija remizirala sa Bugarskom (2:2), a par dana kasnije oglasio se nekadašnji predsednik FSS Tomislav Karadžić koji je u razgovoru za ''Informer'' između ostalog prokomentarisao i kritike koje stižu na račun selektora Stojkovića, jer igra našeg tima, pre svega u defanzivi, nije bolja u odnosu na prošlogodišnji razočaravajući nastup na Mundijalu.

''Stojković je uneo autoritet i bio je velik igrač. Za njegov dolazak i boravak na klupi treba vezati rezultate, to ga krasi. Ko se plasira na Svetsko, a potom na Evropsko prvenstvo, mora da dobije visoku ocenu. Dajem mu jako visoke ocene. Slušam razne komentare o njegovoj budućnosti i smatram da bi bila najveća greška da pravimo promene. To smo učinili sa Muslinom, pa napravili ogromnu grešku. Na tom planu ne treba da se razmišlja'', objašnjava Karadžić i dodaje:

''Naša defanziva zabrinjava. Ona u dužem periodu nije na dobrom nivou. Ali, videćemo koliko ćemo imati sreće na žrebu za Evropsko prvenstvo. Sad idemo u 4. šešir. To podrazumeva težu grupu nego što bismo imali inače. Do Evropskog bi trebalo pogledati šta to imamo u odbrani. Imamo vremena da se spremimo. Očito po kvalitetu individualno mi posedujemo kvalitet, tako da se nadam da ćemo do EP bolje izgledati. Ipak, što se tiče samog žreba, verujem da ćemo dobiti mnogo tešku grupu'', istakao je Karadžić.

Posebno zanimljivo objašnjenje imao je na pitanje zašto Srbija ranije nije uspela da sec plasira na Evropsko prvenstvo, na primer tokom njegovog mandata na čelu FSS.

''Obavljao sam funkciju predsednika Saveza i mogao je da se dogodi plasman na ovo takmičenje i mnogo ranije. I verujem da bi bio, da nam se nisu dešavali slučajevi 'Đenova' i 'dron'. Pratile su nas neke vanzemaljske sile koje nam nisu omogućile da ranije odemo na EURO. Sve u svemu, ovo sada je dobro'', uverava popularni Tole.

Za to vreme, Partizan je i dalje bez predsednika posle ostavke Milorada Vučelića, a nekadašnji prvi čovek kluba iz Humske je nedugo zatim u jednoj izjavi nagovestio skore promene na čelu kluba. Međutim, sada je Karadžić ''promenio ploču''.

''Partizanu želim da nastavi ovako. Napravio je dobar tim, zasad ima dobre rezultate. Nadam se da će nastaviti. Izgleda je mom Partizanu najbolje kad nema predsednika'', zaključio je Karadžić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke