Topić za "Sportske" nakon potpisa: "Prelazak u Španiju? Gde ima dima ima i vatre"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 20.01.2022.
16:31
Izvor: Sportske.net

Angažovana uprava Vojvodine niže potpise.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Mladi vezni fudbaler Vojvodine Mirko Topić prezadovoljan je zbog produžetka ugovora sa novosadskim klubom, ali lako je mogao da završi u inostranstvu, otkriva u razgovoru za "Sportske.net".

Vojvodina je vrlo aktivna tokom januara, aktivnija nego li prethodnih godina. U ekipu su se vratili odlični golman Emil Rockov, koji će biti na pozajmici do kraja sezone, napadač Bojan Matić, kao i desni bek Milan Lazarević. Nakon Dejana Zukića, ugovor sa "starom damom" produžio je talentovani vezista Mirko Topić kojem je isticao ugovor na kraju sezone.

"Što se tiče novog ugovora, presrećan sam zaista, drago mi je da smo na kraju ipak našli zajednički jezik. 

Ipak?

"Da, ipak, jer su pregovori trajali neko vreme", naveo je momak koji na svojim leđima nosi "osmicu" i dodaje:

Nadam se da ćemo u narednom periodu ostvariti sve zajedničke ciljeve i da ćemo zajedno ići pravim putem", rekao je Topić u razgovoru za naš portal.

Nije tajna da je Topić, otkako je prekomandovan u prvi tim, na "radaru" brojnih evropskih ekipa, a u poslednje vreme govorilo se da bi mogao krenuti put španske Primere.

"Što se tiče tih klubova - gde ima dima, ima i vatre. Ima interesovanja, ali nije doslo do konkretnih stvari očigledno. Najbitnije mi je trenutno da smo produžili saradnju", završava Topić.

Novi ugovor važiće do 2024. godine, a samim tim znači i da Mirko neće moći tako lako da napusti Vojvodinu, odnosno, da će klub, ukoliko bude interesovanja za njega na leto, moći da zaradi znatno više nego li lane. Informacija o potencijalnoj otkupnoj klauzuli nije poznata našem portalu, niti je Mirko želeo da govori na tu temu.

Fudbaleri Vojvodine u petak kreću put turskog Beleka gde će provesti naredne dve sedmice pripremajući se za nastavak sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke