Topić za "Sportske": "Sigurno bi bilo lepo utišati "Marakanu", cilj je ispunjen"

Autor: Nemanja Janošev
subota 17.07.2021.
14:00
Izvor: Sportske.net

Jedan od momaka od kojeg se očekuje da ove sezone nosi sredinu terena Novosađana!

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Mladi vezista Vojvodine Mirko Topić izneo je za "Sportske.net" svoje utiske posle susreta sa Crvenom zvezdom i remijem bez golova na stadionu "Rajko Mitić".

Poprilično izmenjena ekipa Vojvodine, sa novim trenerom Slavoljubom Đorđevićem stigla je u Beograd kao autsajder, ali u odličnoj utakmici, uspeli su da podele bodove sa aktuelnim šampionom zemlje.

"Znali smo šta nas očekuje u Beogradu protiv Crvene zvezde na njihovom stadionu, pred njihovim navijacima, i bili smo maksimalno spremni na to. Svesno smo se branili u niskom bloku i pokusavali da na polukontre i kontre ugrozimo rivala", rekao je Topić za "Sportske.net".

"Generalno, što se tiče rezultata, prezadovoljni smo jer posle nekoliko godina, odnosno 13 uzastopnih poraza, uzeli bod i nije baš mala stvar kada se uzmu u obzir svi faktori, od novog trenera do novog igračkog kadra. Bitno je da između nas vlada odlicna atmosfera, pogotovo nakon utakmice i boda sa Zvezdom".

Nizale su se prilike pred golom Nikole Simića, ali čuvar mreže Vojvodine je bio sjajan i od svog kluba je zaradio epitet igrača utakmice. Bilo je prilika i na suprotnoj strani, ali mreže su ipak mirovale.

"Zvezda je bila bolji rival, imali su kontrolu utakmice, ali mi smo znali u svakom trenutku šta radimo i nismo posustajali. Imali su nekoliko stopostotnih sansi, ali takođe i mi smo imali dobre prilike koje smo mogli drugačije da realizujemo, ali šta bi bilo kad bi bilo, sve u svemu cilj je ispunjen..."

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

U drugom poluvremenu, Vojvodina je imala nekoliko opasnih situacija pred golom Milana Borjana. Pokušavao je u dva navrata Vladan Novevski, za kojeg je ovaj meč bio veliki ispit, kapiten Nemanja Čović, a isto tako i Mirko Topić, koji je umakao odbrani rivala i umalo savladao Milana Borjana.

"Da, Cucin me je odlicno pronašao, malo sam se okliznuo i nisam sproveo šut kako sam zamislio. Šteta, sigurno je lep osećaj "zalediti" "Marakanu" ".

U narednom kolu, "lale" dočekuju Partizan u paklenom rasporedu, a u taj epitet uklapa se i utakmica u Ligi konferencija protiv litvanskog Panevežisa i to u gostima.

"Mlada smo ekipa, ali takođe ambiciozna. Idemo od utakmice do utakmice, u četvrtak nas očekuje Evropa i sada smo potpuno fokusirani na taj duel. Daleko je Partizan", završio je Topić za "Sportske.net".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke