Totalna rekonstrukcija Zvezdinog napada, još jedan odlazak na vidiku!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.06.2023.
09:08
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

U Ligu šampiona sa novim napadačima.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Velike kadrovske promene pretrpeće ekipa Crvene zvezde do početka naredne sezone u kojoj će se takmičiti u grupnoj fazi Lige šampiona.

Neke od tih promnena su već ozvaničene, poput dolaska novog šefa struke Baraka Bahara, ali i dvojice igrača čiji su transferi još zimus dogovoreni - krinog napadača Pitera Olajinke iz praške Slavije i ofanzivnog veziste Marka Stamenića iz Kopenhagena.

Za to vreme, sve je izvesnije da će dvojica dosadašnjih Zvezdinih napadača napustiti klub ovog leta - i Marko Rakonjac, ali i Aleksandar Pešić.

Preneli smo ranije, Rakonjcu je pozajmica istekla, a milion i po evra koliko Lokomotiva iz Moskve traži za otkup njegovog ugovora je suma koju Zvezda ne želi da plati.

Kada je u pitanju Aleksandar Pešić, on je na pragu realizacije transfera u mađarski Ferencvaroš, a kako prenosi ''Sportski žurnal'', šampion Mađarske će na ime obeštećenja uplatiti milion i po evra Crvenoj zvezdi.

Ko će ih zameniti?

Nekoliko imena se već dugo pominje u medijima, pre svih 24-godišnji Emanuel Late Lat koji je proteklu sezonu proveo u švajcarskom Sent Galenu, na pozajmici iz Atalante i postigao 16 golova uz četiri asistencije na 34 odigrane utakmice.

Pominje se i iskusni Baharov zemljak Munas Dabir iz Hofenhajma. On je reprezentativac Izraela, njegove kvalitete je srpski šampion prethodnih godina već dobro upoznao, jer je igrao protiv Zvezde u evropskim takmičenjima, ali ima već 31 godinu, pa je pitanje da li bi mogao da bude pravo pojačanje za Ligu šampiona.

Navodno je i Žan-Filip Kraso iz Sent Etjena još uvek u igri (17 golova i 12 asistencija na 35 mečeva u Ligi 2 prošle sezone), a generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je već najavio da će Zvezda ovog leta dovesti ne jednog, nego dvojicu napadača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke