Trabzon jak, ali nije bauk, ume i ''petardu'' da primi...

Autor: Darko Mitrović
petak 26.08.2022.
14:53
Izvor: Sportske.net

Ali, i gost koga ovog leta baš i nisu priželjkivali na ''Marakani''.

@Trabzonspor_EN_/Twitter
@Trabzonspor_EN_/Twitter

Povezane vesti

Turski Trabzon je pokvario utisak od današnjem Zvezdinom žrebu za Ligu Evrope.

Šampion Turske je na današnjem žrebu bio smešten u najslabiji, četvrti šešir, iako po kvalitetu u ovom trenutku vredi više.

Za ovaj turski klub zlatne godine bile su sedamdesete, sve do sredine osamdesetih. Svoju šestu titulu prvaka su osvojili 1984. godine i od tada su čekali dugih 38 godina na novi šampionski trofej koji su konačno osvojili ovog proleća.

Devet puta su osvajali turski nacionalni kup, još deset imaju trofeja u Superkupu Turske, a ovog leta uz značajna ulaganja žele da dođu do izražaja i na evropskoj sceni.

Sezona im nije najbolje počela. Nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, Kopenhagen je za njih bio nepremostiva prepreka. Poraženi su u prvom meču sa 2:1, u revanšu su igrali bez golova, a zatim su u trećem kolu domaće Superlige poraženi proteklog vikenda čak sa 5:2 od Antalije.

To, dakle, pokazuje da nisu neranjivi, ni na domaćem, a pogotovo ne na gostujućem terenu, što bi Zvezda trebalo da iskoristi. Već dve godine ih sa klupe predvodi turski stručnjak Abdulah Avči koji je ranije vodio i ekipe Bešiktaša, Bašakšehira, a bio je i selektor Turske pre desetak godina.

Dvadesetdevetogodišnji Danac Andreas Kornelijus im je prošle sezone bio najbolji strelac sa 17 golova i pet asistencija u 42 meča, još uvek je u timu, a od početka tekuće sezone je na šest mečeva postigao tri gola, uz jednu asistenciju. Ističu se u veznom redu i Grk Bakasetas, Kuasi, Trezege...

Zvezda se kroz istorioju od turskih klubova dva puta sastajala sa Galatasarajem, 1980. i 1990. godine i oba puta je bila uspešnija, pa neka se taj niz nastavi i protiv Trabzona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke