Treba li Zvezda da brine posle najnovijeg Borjanovog kiksa?

Autor: Darko Mitrović
petak 02.12.2022.
11:41
Izvor: Sportske.net

Za Zvezdinog kapitena Mundijal je juče završen.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Iskusni čuvar mreže Milan Borjan je u svoj bogati fudbalski CV dodao još jednu važnu stavku, a to je prvi nastup na Mundijalu, sa selekcijom Kanade.

S obzirom da Kanađana dugo nije bilo na šampionatima sveta, još od 1986. godine, od njihovog nacionalnog tima se nije mnogo ni očekivalo, a na kraju su i prošli u skladu sa očekivanjima.

Baš kao i pre 32 godine su pretrpeli sva tri poraza, ali su sada makar uspeli da postignu dva gola.

Mrežu reprezentacije Kanade je na Mundijalu čuvao Zvezdin kapiten Milan Borjan koji je u tri meča protiv Belgije, Hrvatske i Maroka ukupno sedam puta savladan, a u poslednjem nastupu protiv Maroka je imao i jedan veiki kiks.

Već na samom početku meča, Borjan je imao jedno neuspešno istrčavanje, nije uspeo da ispuca loptu kako je želeo, ostavio je praznu mrežu što su Marokanci iskoristili za rano vođstvo.

Time je pokvario utisak o svojim igrama na Mundijalu, ali se postavlja pitanje da li to može da utiče i na Crvenu zvezdu. Borjan je i ove jeseni imao kiks protiv Monaka u gostima, ali Zvezdine navijače mnogo više boli onaj gol koji je primio od Makabija iz Haife na Marakani sa tridesetak metara.

Borjan već ima 35 godina, mnogo toga doneo je Zvezdi od 2017. godine, pre svega na evropskoj sceni i sigurno da zaslužuje i određeni kredit kada više ne bude na nekadašnjem nivou, ali u Zvezdi već treba da razmišljaju i o njegovoj alternativi kada za to dođe vreme.

Po završetku prvog dela sezone Zvezda je gostovala u Sankt Petersburgu protiv Zenita, gde se odličnim odbranama istakao i odlični Nikola Vasiljević. Svoju šansu čeka i mladi Miloš Gordić koji je poslat na pozajmicu u AEK iz Larnake, ali tamo nije upisao nijedan nastup ove sezone.

Večeras na scenu izlaze i Zvezdini košarkaši, koji u 11. kolu Evrolige dočekuju Virtus. Kvota u AdmiralBet-u da će biti postignuto manje od 144.5 poena iznosi 2.44.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke