Treća sreća, Aleksandar Stanojević preuzima Partizan!?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 06.06.2024.
19:59
Izvor: Sportske.net

Na pomolu povratak dobro poznatog lica u Humsku...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nedugo nakon što je objavljeno da će Partizan doživeti velike promene predstojećeg leta, stiže i konkretna informacija o novom treneru "crno-belih".

Naime, kako Telegraf saznaje, novi trener Partizana biće Aleksandar Stanojević!

Isti izvor navodi da je uprava kluba odlučila da smeni Alberta Nađa i pored uveravanja da će voditi ekipu i naredne sezone posle smene Igora Duljaja, što je bilo "overeno" i ugovorom.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura je od odlaska Duljaja razgovarao sa nekoliko trenera, ali prvo sa Stanojevićem koji je sve vreme bio prioritet uprave "crno-belih".

"U ilegali, komunikacija Stanojevića i kluba, odnosno generalnog direktora, bila je svakodnevna i od prvog razgovora imala je samo jedan smer, na kome je upravo trener insistirao - globalne promene na nivou celog kluba. Aleksandar Stanojević je posle više od mesec dana razgovora, prošlog četvrtka seo za sto sa generalnim direktorom, dogovorio značajan deo buduće saradnje, ali je konačan odgovor ostavio za tekuću sedmicu u kojoj je i definitivno dao pristanak na početak trećeg trenerskog mandata u Humskoj", prenosi Telegraf.

Aleksandar Stanojević je Partizan predvodio u dva navrata, u mandatu od 2010. do 2012. godine osvojio je dve titule prvaka Srbije i Kup Srbije, dok je u drugom mandatu bio između 2020. i 2022. godine bez trofeja, mada je ekipu uspeo da plasira u grupnu fazu Lige konferencija i osvoji 98 bodova u Super ligi Srbije koju je Partizan završio na drugoj poziciji.

Tokom trenerske karijere, samostalno je vodio još i Srem, Dalijan, Peking Guan, Makabi Haifu, Peking BG, PAOK, Al Kadisiju, Peking Rene i Konjaspor koji je poslednji tim koji je vodio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke