Trener Ajaksa najavio zvanični debi protiv Vojvodine: ''Nismo protraćili ni minut!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.07.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Sezona za ekipu Ajaksa počinje utakmicom protiv Novosađana.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Ajaks i Vojvodina će odmeriti snage u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a prvi meč se igra u četvrtak, s početkom od 20.30h u Amsterdamu.

Novi trener Ajaksa je, zajedno sa Džordanom Hendersonom, najavio ovu utakmicu na pres konferenciji, a novinari su primetili da je odlično raspoložen.

''Izvinjavam se ako su moji odgovori toliko dugi. U stvari moramo uskoro da stignemo na sastanak. Kazna ako Džordan Henderson i ja zakasnimo je visoka'', rekao je Farioli, koji je ovog leta iz Nice došao na klupu Ajaksa.

Pohvalio je ekipu Vojvodine.

"Sutra ujutru ću saopštiti startnu postavu igračima. Duge pripreme su mi omogućile da bolje upoznam igrače. Namerno smo birali novu postavu za svaki meč na pripremama kako bismo videli hemiju. Konkurencija je bila teška sutra i to je uglavnom naša 'početna tačka'.

"Pogledali smo tim (FK Vojvodina, prim. aut.) od prošle sezone. Želimo i povratne informacije od klubova koji su igrali protiv njih i moramo da razumemo šta su planirali tokom mečeva. Oni su dobri u rotaciji u sistemima i taktici tokom meča, pa je važno da budemo spremni kao tim i da sprovedemo plan koji imamo“, objasnio je Farioli.

Naglasio je da tokom priprema za novu sezonu ''nije protraćen nijedan minut''.

"Igrači koji su igrali na Evropskom prvenstvu biće dovoljno spremni da odigraju svoju minutažu. Nismo izgubili ni minut na pripremama. Zadovoljan sam zbog toga. Možda je svima bilo teško na nogama, ali i psihički. Imamo mnogo toga da naučimo o našem načinu igre. Mogu samo da zahvalim igračima što su sve tako dobro rešili'', izjavio je Farioli.

Henderson je naglasio da je ovog leta uživao u intenzitetu treninga pod novim trenerom. 

"Zaista sam uživao u poslednjih četiri-pet nedelja. Nivo treninga je zaista fenomenalan. Prvi utisak je zaista sjajan od osoblja. Dobro smo radili. Morate da se zabavljate onim što radite, svaki dan. Od prvog minuta, trener i osoblje su se pobrinuli da ako ste u formi, možete i da održite visok nivo.

Moj pun fokus je na tome da pomognem klubu i grupi igrača. Prošle sezone smo bili u teškoj situaciji. Borili smo se da stignemo do evropskog fudbala. Na to idemo i protiv FK Vojvodina. Rekao je i trener - Ne zaboravite koliko je bilo teško u prvoj polovini godine, to nije bilo neophodno i zato pomozite timu'', poručio je Henderson.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke