Trener Čukaričkog: ''Partizan ima više vremena da se spremi, ali mnogo je lepo igrati u Evropi''

Autor: Darko Mitrović
subota 11.11.2023.
18:40
Izvor: Beta

Naporan ritam mečeva se odražava i na rezultate ''Čuke'' na domaćoj sceni.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić rekao je danas da je Partizan favorit u predstojećoj prvenstvenoj utakmici, ali da ima razloga za optimizam posle dobre igre protiv Fjorentine u Ligi konferencija.

"Partizan u poslednje vreme igra veoma dobar fudbal. Imaju 12 uzastopnih pobeda u Super ligi i to je za svako poštovanje. Imali su mnogo problema na početku sezone, dok su igrali i kvalifikacije za Ligu konferencija, ali su se konsolidovali. Dobro su vođeni, individualno i timski su na visokom niovu i svesni smo da nas očekuje veoma zahtevna utakmica. I naravno, jasno nam je da je u ovom trenutku Partizan po svemu favorit u predstojećem meču", rekao je Matić, preneo je Čukarički.

Fudbaleri Čukaričkog igraju u nedelju od 19 časova na gostujućem terenu protiv Partizana, utakmicu 15. kola Super lige Srbije. Čukarički u duel ulazi posle poraza od Fjorentine (0:1), u Leskovcu, u četvrtom kolu Lige konferencija.

"Igrali smo dobro, pre svega defanzivno, mislim da smo ostavili dobar utisak protiv Fjorentine. U odbrani smo bili na visokom nivou, kompaktni. Ono što je nedostajalo je bolja igra u ofanzivi, da smo imali malo bolji i mirniji pas, napravili bismo još problema Fjorentini. Ostaje samo žal što naša dobra igra nije krunisana boljim rezultatom. Ali, ipak smo igrali protiv sjajnog tima, prošlogodišnjeg finaliste tog takmičenja", naveo je Matić.

"Na nama je da žestoko radimo u narednom periodu. U fudbalu je na terenu najbitnije donošenje odluka igrača, one treba da budu najbolje u datom trenutku. I to je detalj na koji moramo da obratimo mnogo pažnje u narednom periodu", dodao je trener ekipe sa Banovog brda.

Matić je rekao da će utakmicu propustiti Marko Docić koji je prehlađen i povređeni Miladin Stevanović.

"Za nas je najvažnije da vidimo u kakvom su stanju igrači, na osnovu toga ćemo praviti i tim, uz želju da ostvarimo dobar rezultat u Humskoj. Dobra stvar je da su Adžić i Tomović imali ceo trening, Subotić se vraća posle pauze u Evropi, videćemo za ostale igrače", naveo je on i dodao da mu je drago što se posle osam meseci pauze zbog povrede na teren vraća Vukašin Jovanović.

Govoreći o protivniku, Matić je rekao da Partizan ima sjane domaće prvotimce starije i mlađe i da je pogodio sa strancima, jer su dovedeni igrači koji prave razliku.

"Sklapali su tim u hodu, a uspeli su da dovedu veoma dobre igrače. Kanute i Kalulu su igrali u Francuskoj, Severina u Holandiji, Saldanja je plaćen 1,2 miliona, Zahid je došao iz Turske, prethodno je bio najbolji igrač APOEL-a. I naravno, Natho koji je dugo godina u Partizanu, lider je ekipe. Svi imaju individualni kvalitet, pa je Paritzan pobeđivao i kad bi imao problema", naveo je on.

"Takođe, prednost Partizana je što ne igraju utakmice na tri-četiri dana, mogu na miru da rade, uz veliki fond igrača koji imaju, lakše im je pripreme utakmice u domaćem šampionatu. Opet, mnogo je lepo igrati u Evropi, za to se svi borimo i najiskrenije želim Partizanu da naredne sezone ponovo bude u grupnoj fazi nekog od međunarodnih takmičenja, taj klub to i zaslužuje", dodao je Matić.

Posle utakmica 15. kola u Super ligi sledi pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

"O tome uopšte ne razmišljam u ovom trenutku, fokus je samo na utakmici protiv Partizana. Pokazali smo u Leskovcu da imamo kvalitete, sada će biti najbitnije da uđemo u meč u Humskoj onako kako možemo. Potom će biti malo vremena da se oporavimo, ali već 22. igramo protiv Napretka u Kruševcu zaostali meč", rekao je Matić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke