Trener Dinama posle 6:2 protiv Partizana: ''Nikada nećete saznati...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.07.2024.
23:53
Izvor: Sportske.net

Ne opušta se.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Dinamo iz Kijeva je večeras u Lublinu bio znatno bolji od beogradskog Partizana, slavio je sa 6:2 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je posle meča trener domaćih Oleksandar Šovkovski imao dosta razloga za zadovoljstvo.

''Čestitam svima na pobedi, ali odmah želim da istaknem da zadatak još nije rešen. Ostaje još revanš, pa ćemo nastaviti da se pripremamo za njega u istom smeru kao i za ovu utakmicu. Gledaćemo i analizirati prvi meč, analizirati sopstvene greške, bez kojih nema fudbala. Ali najvažniji je trud koji je bio na terenu, naš trening, momci su pratili postavku za igru i sada imamo prilično dobar rezultat pred revanš'', rekao je Šovkovski, a njegove reči niko od domaćina nije želeo da prevede na srpski jezik, kako bi ga i srpski novinari razumeli.

Zašto Oleksandar Timčik nije bio u igri večeras?

''Nažalost, povređen je i trenutno se oporavlja. On je sa nama, tako da čekamo Oleksandra da počne pune treninge. Za sada radi individualno''.

Da li je zamena Karavajeva na poluvremenu bila povezana sa njegovom greškom u prvom poluvremenu koja je dovela do dosuđivanja penala?

''Pre svega, nikada nećete saznati šta se dešava u našoj svlačionici. Drugo, osetio sam potrebu da izvršim dve izmene''.

Pohvalio je i navijače Dinama.

''Znate, bio sam potpuno uvučen u igru. Naravno, osećao sam auru, ali nisam mogao da dozvolim sebi da podlegnem šarmu i potpuno uživam u atmosferi. Trebalo je biti potpuno skoncentrisan, osetiti momke, ritam ekipe, osetiti gde je potrebno da se obnovimo, da damo neke nagoveštaje. Kada ste u igri, možete da utičete na nju, a kada ste rasejani na neke trenutke, igra vam promakne''.

Danas je bila prva zvanična utakmica u sezoni, ali je Dinamo postigao čak šest golova.

''Ova igra nam je dala neke informacije. Konkretno, desilo se ono što smo se dogovorili pre meča, da, generalno. O taktičkim uputstvima koje smo pokušali da prenesemo protivniku neću ništa, jer je pred nama još revanš, ali generalno momci su uradili sve što smo tražili. Najviše mi se dopalo to što moji igrači i posle penala za protivnika nisu klonuli duhom i nastavili su da se drže plana igre. Kako god da se odigra meč, moramo da budemo koncentrisani do poslednjeg zvižduka'', objasnio je Šovkovski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke