Trener Lugana o Partizanu: ''Nije lako primiti šest golova''

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.08.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Dobro je upoznao crno-bele.

EPA-EFE/PETER KLAUNZER
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Povezane vesti

Posle neuspelog pokušaja da se domogne Lige šampiona, Partizan sutra počinje novu misiju, protiv švajcarskiog Lugana u borbi za plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prva utakmica je na programu u četvrtak od 20 časova u Humskoj, pravdu će deliti Holanđanin Sander van der Ejk, a gosti iz Švajcarske su večeras trenirali na Partizanovom stadionu.

Pre toga, trener Lugana Matija Kroči-Torti je održao pres konferenciju na kojoj je pokazao da je do detalja upoznao ekipu Partizana.

''Sutrašnji meč je veoma važan. Znamo da ako želimo da idemo napred u Evropi apsolutno moramo da pokušamo da pobedimo u ovom dvomeču. Ono što smo uradili protiv Fenerbahčea samo nam je dalo svest da možemo da igramo na određenim nivoima, ali sada je došlo vreme da dođemo do pobede. 

Pokušaćemo da damo sve od sebe znajući da se u svakom slučaju suočavamo sa istorijskom ekipom u evropskom fudbalu, koja je imala 15-minutni pad protiv Dinama iz Kijeva, što je ugrozilo njihove prethodne ambicije. Ali to je tim koji je već pobedio u tri od tri utakmice u prvenstvu, tako da će sutra uveče biti veoma težak tim i protivnik'', objašnjava Kroči-Torti.

Zatim je na pitanje novinara prokomentarisao i pojedine igrače u ekipi Partizana.

''Pažljivo smo pratili njihove testove protiv Lokomotive i Spartaka iz Moskve, član stručnog štaba je došao da prati poslednja dva meča šampionata Srbije, a pratili smo i mečeve protiv Dinama iz Kijeva. Postoje igrači koji su već nastupali u Švajcarskoj, kao što su Kalulu (u Bazelu) i Jovanović (koji je takođe proveo godinu u klubu na Rajni). Ipak, mislim da je Partizan više od pojedinca, tim koji ima dobre ofanzivne igrače i moramo da budemo veoma oprezni jer se oni dosta dopunjuju u napadu i da bismo pobedili moraćemo da budemo dobri u blokovima. Njihovi ofanzivni manevri su na veoma dobrom nivou'', konstatovao je on.

Neizbežno je bilo i pitanje o Partizanovom debaklu protiv Dinama iz Kijeva (2:6 i 0:3).

''Postoje osećanja u srcima igrača, a jedno od njih je ponos. Svaki sportista domaće ekipe će učiniti sve da nadoknadi ovaj poraz koji je bio i loš: primiti šest golova nikada nije lako. Ali u prvenstvu Partizan je već uspeo da se iskupi pobedama od 4-0 i 2-0. Igrači su pokazali da im je stalo do ostanka u Evropi i svakako da Lugano sutra, ako želi pobedu na ovom stadionu, pre svega mora da bude skroman tim, sa nogama na zemlji i koji zna da mora da odigra odličan meč''.

Kakvu atmosferu očekuje na stadionu?

''Svesni smo atmosfere u Beogradu i moramo biti spremni za to. Nismo navikli da se takmičimo na ovim stadionima (kao što je bio slučaj u Istanbulu), ali možda ne znate, ali u Švajcarskoj nikada ne igramo kod kuće, već moramo putovati tri i po sata daleko. Imamo dovoljno sreće što imamo navijače koji dolaze da nas bodre sve do Tuna, ali mnogo puta ima više pristalica drugog tima kao što se desilo sa Fenerbahčeom. Ne možemo da spekulišemo niti da gledamo na domaći ili vandomaći faktor, mi smo u poziciji da ne možemo da pravimo kalkulacije, već da moramo da se što bolje pripremimo za sutrašnji meč. Jedina prednost koju možemo da imamo u revanšu je to što se igra na sintetičkom terenu na kome smo spremniji da igramo od Partizana'', smatra trener Lugana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke