Trener Makabija: "Prošli smo pola puta, nećemo imati odmor kao Zvezda"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 18.08.2022.
08:14
Izvor: Sportske.net

Smatra da je njegov tim odradio dobar posao protiv kvalitetnog protivnika.

EPA-EFE/Adam Davy
EPA-EFE/Adam Davy

Povezane vesti

Trener fudbalera Makabija iz Haife Barak Bahar konstatovao je da je utakmica protiv Crvene zvezde bila vrlo iscrpljujuća i zahtevna kao i da tek predstoji teži deo zadatka.

Makabi je u utakmici punoj preokreta, otvorene igre i pregršt šansi uspeo da slavi pred svojim navijačima koji su ispunili stadion "Sami Ofer". Čovek koji sa klupe predvoti tim iz Haife Barak Bahar optimista je uoči revanša, ali ističe da Zvezda ima svoj kvalitet.

"Iza nas je luda utakmica, sa preokretima i neverovatnim tempom. Igrači su pali s nogu. Želeli smo da četvrtim golom dodatno popravimo poziciju pred revanš, ali je bilo teško protiv vrlo dobrog rivala. Još teži deo zadatka nam preostaje, idemo na teško gostovanje kvalitetnom protivniku, ali sam optimista. Veoma sam ponosan na igrače. Srpski tim je preokrenuo rezultat iz dve situacije i to nas je srušilo, ali smo uspeli da se izdignemo u nastavku na impresivan način. Došli smo do situacije da mi preokrenemo rezultat i ostavimo impresivan utisak. Prešli smo pola puta i verujemo u ostvarenje sna koji mnogo želim", rekao je Bahar.

Makabi ponovo nosi prednost u revanš, a poslednji put, protiv Apolona, pomalo su strepeli čak iako su imali četiri gola viška. Ono što mu smeta ovog puta jeste činjenica da im tamošnji Savez nije izašao u susret i odložio utakmicu za vikend u prvenstvu kako bi se što bolje pripremili za istorijski okršaj. Zvezda ima tu privilegiju.

"Imali smo već ovakvu situaciju ranije, da revanš dočekujemo uz prednost. Neophodno je da u drugoj utakmici čekamo svoje šanse i koristimo ih. Nažalost, između dve utakmice sa Zvezdom očekuje nas prvenstveni susret u subotu. Trebalo je da nam bude dozvoljeno da se na miru pripremamo za najvažniju utakmicu u istoriji kluba uopšte bitnoj za izraelski fudbal. Nerviraju me ljudi koji nisu razumeli to, nadam se da će svi igrači biti spremni za narednu utakmicu, imamo šest dana za oporavak, ali i let u Beograd pred nama", podvukao je on.

Revanš se igra idućeg utorka na stadionu "Rajko Mitić", a prema AdmiralBetu, Crvena zvezda je favorit s kvotom od 1.75.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke