Trener Mornara u čudu, klub pobedom nad Radničkim zaradio više od godišnjeg budžeta

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 01.08.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Istorijska pobeda

Foto: Nenad Kotlajić
Foto: Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Trener fudbalera Mornara Zoran Đurašković rekao je za "Sportske.net" da sve zasluge za pobedu nad Radničkim iz Kragujevca idu igračima.

Iako je Radnički bio favorizovan i pred revanš, Mornar nije ustukno ispred kragujevačkog tima i nakon drame kada je Aleksić u osmom minutu nadoknade izjednačio za produžetak, te penala, domaći su otišli dalje.

"Već od 10 minuta smo diktirali ritam, stvarali šanse. Mislim da smo odigrali dobru taktičku utakmicu. Videli ste da se nismo prepali Radničkog, jedna sjajna ekipa, odlično vođena ekipa... Gledao sam njihove utakmice prošle sezone i uživao u igrama. Sve čestitke mojim momcima na zasluženom prolazu. Videli ste, četiri minuta produžena utakmica, igralo se do devetog kada i primamo gol. Čestitao sam mojoj sjajnoj grupi igrača".

Kotaro Kiši je bio momak koji je napravio vidnu razliku na terenu po ulasku u 33. minutu u igru.

"Potpuno iznenađenje. Odigrao je odličnu utakmicu, pravio mnogo problema po desnom boku. Imaće sigurno veću minutažu. Ovo je tim formiran na proleće i ja nisam neko ko mnogo voli da ga menja. Ali, mi nemamo fond igrača kao možda Radnički, tek 14 kojih se rotiraju. Nemamo veliki budžet, nemam šta da krijem, oko 500.000 evra. Mi sa 500.000 evra pravimo ovakav rezultat... Verujemo jedni drugima, nemam šta da kažem".

Od godišnjeg budžeta od 500.000 evra, do pobede koja im je donela 550.000 koliko će Mornar zaraditi zbog plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Pa, eto, ja ne znam, ne bavim se finansijama, ali lep podatak i lepa prilika za upravu da nagradi ove momke. Zaslužili su za sve što rade. Preuzeo sam ih u jednom teškom momentu kada smo trebali da ispadnemo ih lige, ali smo ostali, izborili Evropu i sada prošli dva kola. Igrači su za mene glavni junaci, ali čestitke svima u klubu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke