Trener Radničkog podneo ostavku: "Država da reaguje dok ima nade za spas"

Autor: Sportske Net
nedelja 01.09.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Neopoziva ostavka posle remija.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Radnički iz Mačvanske Mitrovice ostao je bez trenera pošto je Vidak Bratić podneo ostavku posle remija sa GFK Dubočicom (0:0).

"Podneo sam neopozivu ostavku, ne mogu da više gledam šta se radi u srpskom fudbalu. Bruka, nameštanja, dogovora, laži, prevara i sudijskih lakrdija mi je preko glave. Ne, mogu više! Odlazim iz Radničkog, odluka je konačna!“, rekao je Bratić za"Sport klub"

Kivan je na suđenje sada već bivši trener Radničkog 1922.

"Ovo je cirkus! Utakmica sa Leskovčanima prevršila je meru – celo drugo poluvreme igrali smo sa desetoricom, gostima ranije nije pokazan čist crveni karton, u drugom poluvremenu pomoćni sudija zaustavio je naš napad zbog nepostojećeg ofsajda. Priznao je grešku, nebitno, i to je ljudski. Umem, ipak, da razdvojim nameru od slučajnosti. I sve što se dešavalo na ovom meču ostavilo je utisak kompletne režije! Bruka!“, rekao je Bratić, pa dodao:

"Nema slučajnosti, dobro znam pričam. Namestili su nas i protiv Slovena i Mladosti GAT! U meču sa Rumljanima čist penal nije nam dosuđen, sramota kakvo je bilo suđenje protiv Mladosti. Gruba igra svih 90 minuta, sve na našu štetu! Javno pitam – kome je u interesu takmičenje kad se već posle petog kola nazire ko će u Superligu, a ko u Srpsku ligu. Ljudi, pričamo o avgustovskim utakmicama, šta će se dešavati posle 30. kola?“.

Delovalo je da za Radnički dolaze bolji dani, međutim...

"Videli smo gde se nalazi srpski fudbal – na evropskoj periferiji, daleko od Evrope! Da nema Crvene zvezde, bio bi to tužan skup pukih posmatrača, iz takmičenja u kojem se pobednici odlučuju van terena. Takva je danas fudbalska Srbija! I dok to priznamo što pre, biće nam bolje. Mnogo bolje… Država mora da prekine agoniju i pod hitno reaguje. Dok ima vremena i nade za spas, rekao je Bratić, pa poentirao:

"Svi znamo šta se prošle sezone dešavalo u poluvremenu utakmice Mladost GAT – Novi Sad. I nikom ništa, tišina. Dosta su nam pobednike odlučivali i lige krojili svakojaki likovi. Zalutali su u fudbal, ali šta to vredi. Ostavljam ovo blato iza sebe, kaljuga najbolje opisuje fudbalsku Srbiju!“, zaključio je Vidak Bratić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke