Trener Trabzona hvali dominaciju: "Nismo iznenađeni Kataijem"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 15.09.2022.
22:20
Izvor: Sportske.net

Viđenje stratega Trabzona.

Povezane vesti

Trener fudbalera Trabzonspora Abdulah Avdži video je utakmicu u potpunoj kontroli svoje ekipe.

Šampion Turske trpi velike kritike od početka sezone, ali pobeda protiv Crvene zvezde mogla bi da im preokrene kampanju.

"Nismo dobro počeli ovu sezonu. Juče sam pričao o nedostacima koje imamo. Takođe tehnički i praktično smo radili na tome i smatram da su rezultati tu. Strategiju za utakmice spremamo spram suparnika koji nam predstoji. Na osnovu analiza koje smo radili do sada smatramo da je igra koju smo danas izveli mnogo kompaknija. Stvorili smo pritisak na suparnika, zatvorili im sredinu terena i tako smo pobedili", kazao je Avdži.

Šta je za njega prelomilo utakmicu?

"Do crvenog kartona mi smo imali konkretniju igru. Igra je stalno bila u našim rukama. Posle crvenog kartona, igra je prešla u našu korist. Do pred kraj, sve je bilo onako kako je nama odgovaralo".

Danas nije bilo Aleksandra Kataija u startnoj postavi Crvene zvezde, ali to nije iznenadilo Abdulaha Avdžija.

"Radili smo na više opcija. Nismo se iznenadili jer smo i na jednu takvu opciju bili spremni".

U poslednje dve utakmice, Trabzon je primio tri gola sa igračem više...

"Radimo na tome u prethodna dva dana. Ti golovi od prethodne utakmice i današnjii se veoma razlikuju. Današnji gol definitivno je iz tog razloga jer je igra potpuno bila u našem vođstvu i da mirno završavamo utakmicu".

Najavljuje se da će u Turskoj biti drastično smanjen broj stranih fudbalera, što prema Avdžiju nije pravedno, posebno kada su uspesi u Evropi u pitanju.

"Protiv sam tog pravila i otprilike već 10 godina se priča o tom pravilu broja stranaca. Non stop se sve vrti oko cifara. Trebalo bi da se stvori to da strani i naši domaći klubovi budu realni protivnici", završio je Avdži.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke