Trener Voše priželjkuje tu pobedu, koja menja sve

Autor: Milovan Longinov
petak 01.04.2022.
10:58
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Da li će se to desiti u Kragujevcu?

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener Vojvodine Dragan Radojičić rekao je danas na konferenciji za medije da je optimista pred gostovanje Radničkom 1923.

„Stara dama“ je u nizu od pet uzastopnih poraza, a trener Voše smatra da je reprezentativna pauza iskorišćena na pravi način pred najvažniji period u sezoni.

"Čeka nas jedna izuzetno teška utakmica sa Radničkim, koji će sigurno tražiti svoj put do bodova, posebno zbog toga što u poslednjem kolu pred plej aut igra sa Crvenom zvezdom. Radnički je u dobroj formi, izgubio je samo dve utakmice u drugom delu sezone, od Proletera i Partizana. Mi smo iskoristili ove dve nedelje za pripremu utakmice, ali smo opet imali kadrovskih problema, sitne povrede, temperature, viruse, tako da nije bilo sve kako smo želeli. Bez obzira na sve to, akcenat je da mi pokušamo da osvojimo tri boda, koja su nam preko potrebna i da uhvatimo priključak za izlazak u Evropu. Siguran sam da imamo umeće i znanja, pripremili smo strategiju, imamo još neke nedoumice, ali spremili smo i plan A i plan B. Potrebno je da sačekamo poslednji trening da vidimo kako su se oporavili neki igrači, ali svakako da je situacija povoljnija nego pred prošlu utakmicu, jer se vraćaju trojica igrača posle suspenzije. Puni samopouzdanja krećemo za Kragujevac. Izuzetno cenim i poštujem kolegu Lalatovića, sa kojim sam veoma blizak. On je postao ekspert za Super ligu, nema kluba u kom je radio, a da nije postigao uspeh, izvukao je sada i Radnički iz opasne zone. Ipak, ja verujem u moje momke, oni imaju kvalitet i potreban nam je samo jedan dobar rezultat da preokrenemo situaciju i ja se nadam da će to biti sutra u Kragujevcu", rekao je Radojičić, a prenosi sajt kluba.



On je iskoristio pauzu da promeni način igre, ali i način razmišljanja u ekipi i ističe da je veoma važno da svaki član ekipe nauči da se nosi sa pritiskom igranja u Vojvodini i da podigne svoje samopouzdanje.

"Sistem kao sistem je raspored igrača po terenu, a meni to toliko nije važno, koliko je balans u timu. Bitno mi je u kom delu terena igramo sa loptom i kako napadamo. Mi smo to već pokušali protiv Čuke, možda u manjem procentu, koji ćemo sada pokušati da povećamo i da igramo na polovini rivala. Ja neću odstupiti od svog napadačkog stila, Vojvodina mora da igra na gol više. Pet utakmica nismo dali gol iz igre i normalno je da to svakoga brine, ali verujte mi to se promeni u jednoj sekundi. Igrač samo treba da pronađe samopouzdanje, da se ne plaši promašene šanse. Ja vrlo dobro znam šta znači pritisak dresa Vojvodine i najviše radim na tome da moji igrači nauče da se nose sa njim. Pritisak osećam i sad kao trener, ali istovremeno osećam i ogromnu motivaciju i obavezu, zbog Novog Sada, zbog navijača, zbog svih onih kojima Vojvodina znači. Želim da i ti igrači na terenu i ja pored klupe dokažemo da smo zasluženo tu", istakao je Radojičić.

Šef stručnog štaba Voše tokom reprezentativne pauze detaljno je analizirao dosadašnji deo sezone.

"Svakom treneru prija da prođe određeni vremenski period, a posebno u ovakvim situacijama, kada preuzme ekipu koja je u padu. Protekle dve nedelje iskoristio sam da pogledam sve utakmice Vojvodine, potrošio sam skoro 50 sati da ponovo analiziram naše slabosti i da vidim gde imamo prostor za napredak. Primetio sam da imamo problem sa visokim presingom, ali to nije jedina stvar, tako da imam kompletnu sliku i da svakodnevno radimo da ih sve popravimo. Nadam se da će naš kvalitet doći do izražaja. Ja sam siguran da ovi momci daju da daju gol, da ga odbrane, ali moramo da naučimo da smanjimo greške na minimum. Analizirao sam i greške sa prethodne utakmice i uvideo sam da smo mi praktično dva gola poklonili našem rivalu. Ja kao trener ne pamtim kada sam izgubio kada moja ekipa povede 1:0, ali protiv Čukaričkog desile su se neke stvari koje ne smemo više da dozvolimo. Siguran sam da smo iskoristili ovih 15 dana da promenimo neke stvari, trenirali smo naporno, imali smo jednu kontrolnu utakmicu na kojoj nismo postigli gol, ali smo zato ušli u veliki broj šansi. Tu je i jedan važan statistički podatak da je Vojvodina na pretposlednjoj utakmici sa Radničkim u Nišu osvojila dve lopte na protivničkoj polovini, dok je na meču protiv Čuke osvojila 12 i sedam puta naterala rivala da izbaci loptu van terena. Ja smatram da je to ogroman pomak. Statistika jeste vrlo varljiva, ali su ti neki parametri veoma važni za naš napredak", uverava Radojičić.

Odmah nakon utakmice u Kragujevcu, Vojvodinu očekuje meč sa Radom u Kupu Srbije.

"Slagao bih kada bih rekao da nisam razmišljao o meču u Kupu Srbije, ali smo ipak fokusirani da sutra od 14 časova do nekih 15.50 dođemo do sva tri boda, pa ćemo onda da se posvetimo utakmici sa Radom. Velika je stvar da budemo u polufinalu i Voša uvek mora da bude među tri, četiri najbolje ekipe", zaključio je Radojičić.

Utakmica Radnički 1923 – Vojvodina na programu je u subotu u 14 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke