Trener Voždovca se pita: "Evropa nije hendikep, zašto se odlažu utakmice?"

Autor: Ivan Cvetković
subota 07.10.2023.
21:31
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Voždovca sutra od 17.30 gostuju Čukaričkom, u utakmici 11. kola Super lige Srbije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Trener fudbalera Voždovca Marko Savić rekao je danas da očekuje težak meč superligaški protiv Čukaričkog i dodao da se nada da će njegova ekipa moći, pre svega, fizički da isparira timu sa Banovog brda.

Fudbaleri Voždovca sutra od 17.30 gostuju Čukaričkom, u utakmici 11. kola Super lige Srbije.

"Čukarički je podigao formu, što se videlo najviše na duelima sa Spartakom i u drugom poluvremenu protiv Genka kada su bili fenomenalni. Znamo da se radi o kvalitetnom timu sa vrhunskim pojedincima", rekao je Savić, prenosi klub.

"Fizički su veoma moćni i nadam se da ćemo u tom segmentu uspeti da im ispariramo, a ukoliko uspemo u tome onda će i naši kvaliteti doći do izražaja. Svakoj utakmici pristupamo sa željom da pobedimo, tako da i na Banovo brdo idemo da uzmemo tri boda", dodao je on.

Čukarički je jedan od tri srpska predstavnika u evropskim takmičenja, a uoči duela sa ekipom sa Dušanovca odmerili su snage sa Genkom u Ligi konferencija.

"Siguran sam da svim našim klubovima evropske utakmice mnogo znače, jer je i igračima mnogo lakše da posle tog nivoa odigraju meč domaćeg šampionata. Mislim da je zbog toga Čukarički u prednosti", rekao je Savić.

"Ne smatram da su obaveze na međunarodnoj sceni bilo kakav hendikep za naše timove, već može da im bude vrhunska priprema za duele u ligi i nije mi jasno zašto se utakmice u prvenstvu odlažu", dodao je on.

Trener Voždovca je naveo i da za sutrašnju utakmicu može da računa na sve igrače, sem na povređenog Andriju Lazarevića.

Pred 11. kolo domaćeg šampionata, Voždovac je peti na tabeli sa 15 bodova, koliko ima i Čukarički na četvrtoj poziciji, uz meč manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke