Trenera Fejenorda pitali ''šta zapravo fali srpskom fudbalu'': ''Razumem pitanje...''

Autor: Darko Mitrović
petak 11.03.2022.
00:03
Izvor: Sportske.net

Naravno, veliko zadovoljstvo vlada u holandskom timu, ali neće potceniti Partizan u revanšu.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Holandski Fejenord je večeras u Humskoj održao čas modernog fudbala ekipi Partizana, slavio je sa 5:2 i praktično završio najveći deo posla oko plasmana u četvrtfinale Lige konferencija.

Posle meča, holandski novinari su postavili pitanje treneru Slotu da li će u revanšu sačuvati glavne igrače za derbi sa Ajaksom koji će uslediti tri dana kasnije i protiv crno-belih nastupiti sa nekoliko omladinaca, kao u grupnoj fazi protiv Makabija iz Haife.

''Ono što smo uradili protiv Haife, igrajući sa tako prilagođenim timom, to zaista ne treba očekivati u četvrtak. Tada bih pokazao premalo poštovanja prema beogradskom Partizanu. Mi kao Fejenord uopšte nismo stigli do te tačke'', izjavio je Slot.

Jedno od zanimljivijih pitanja treneru Fejenorda bilo je i ono ''šta zapravo fali srpskom'' fudbalu, kao aluzija na izjavu Lea Benhakera iz 1998. godine posle pobede Fejenorda nad Štutgartom u gostima od 3:1 u Kupu UEFA, kada su ga novinari pitali šta fali nemačkom fudbalu, a on odgovorio kontrapitanjem: ''Imate li sat vremena?''

Nemci su im se osvetili u revanšu, možda i dodatno podstaknuti Benhakerovim odgovorom i na ''De Kajpu'' je Štutgart slavio sa 3:0 i prošao dalje.

Slot je prepoznao nameru novinara da napravi paralelu sa 1998. godinom.

''U srpskom fudbalu nema apsolutno ništa loše. Ali razumem pitanje. Stvorili smo fantastičnu startnu poziciju, ali se još ne možemo smatrati bogatima. Pre neki dan smo igrali ligaški meč i počelo je jako dobro, ali odjednom smo primili dva gola i zaostali smo 2:0 (protiv AZ, prim. aut.). Ova utakmica bi takođe trebalo da bude opomena. Dve šanse za Partizan, dva gola su nam dali'', istakao je Slot.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke