Trening Srbije - dijaspora pozdravila "orlove", idoli dva Dušana i baklja za sreću!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 12.06.2024.
19:17
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Srbije odradila je večeras prvi trening u otkako je ekipa stigla u Nemačku, a videli smo i nekoliko zanimljivih detalja.

Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije

Povezane vesti

Bio je to poseban trening na Rozenauštadionu jer pošto je prema UEFA protokolu otvoren za širu javnost. Kako smo već i izvestili, grad Augzburg je preuzeo karte i podelio oko 3.000 istih, a tribine dotrajalog, ali lepog zdanja u Augzburgu popunila su mahom deca srpskog porekla zajedno sa roditeljima.

Među hiljada ljudi koji su ostali uskraćeni za mogućnost da isprate trening “orlova” našao se i 22-godišnji Marko Bauer čiju zanimljivu priču možete pročitati OVDE.

Trening je počeo veselim skandiranjem i podrškom navijača na koju su fudbaleri zajedno sa stručnim štabom na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem, koji je imao i svoja zaduženja, pozdravili aplauzom.

Nakon zagrevanja, stručni štab je fudbalere podelio na dve polovine.

Odbrambeni igrači vežbali su pomeranje linija sa ili bez poseda sa Goranom Đorovićem, dok je sredina i napad uvežbavala pozicioni napad sa centrašutevima i završnicom.

Pri kraju tog dela treninga, jedan od dečaka je utrčao na teren kako bi se slikao sa svojim omiljenim fudbalerom Dušanom Vlahovićem, a as Juventusa je gospodski ispoštovao njegovu želju i bezbedno ga ispratio sa terena.

U centru pažnje se našao i Dušan Tadić kojem su navijači Fenerbahčea klicali ime sa tribina.

Drugi deo treninga bio je rezervisan za igru u polju koje zauzima nešto više od četvrtine terena, igrači unutra imali su prava na više dodira, dok su spoljni, takozvani “džokeri” bili u trećoj boji i imali mogućnost da učestvuju u napadima oba tima, ali uz jedan dozvoljen samo dodir.

U jednom trenutku je čak uletela i baklja, ali bez većih posledica po bilo koga od prisutnih na Rozenštadionu.

Trening je bio zanimljiv, ali laganog intenziteta uz mnogo dinamičnih akcija i što je najvažnije - bez povreda što može da raduje sve navijače Srbije, kao i selektora Dragana Stojkovića.

Fudbaleri Srbije su na kraju treninga ostali kako bi potpisali dresove i slikali se sa navijačima koji su ih pozdravili i poželeli im mnogo sreće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke