Treslo se nebo, ali i stativa, Voša kažnjena za svoje grehe protiv Litvanaca

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.08.2021.
20:53
Izvor: Sportske.net

Šanse u revanšu i te kako postoje.

FK Vojvodina/Jelena Grlić
FK Vojvodina/Jelena Grlić

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine poraženi su u Novom Sadu od austrijskog LASK sa 0:1 (0:0) u prvom meču 3. runde kvalifikacija za Ligu konferencija.

Minimalan poraz nije tragedija. Vojvodina nije bila bezopasna i rezultatski su i dalje u igri. Ipak, moraće mnoge greške da otklone i šanse da realizuju ne bi li izbacili neugodnog rivala.

Austrijanci su stigli kao favorit u Novi Sad i njihova inicijativa bila je primetna na stadionu "Karađorđe". Pokušavali su čestim promenama strane da izbace odbranu Vojvodine iz ravnoteže. Izuzetno brzi napadači predvođeni Karamokom i Gojdžingerom tražili su prolazak prodorima, ali nisu uspevali ozbiljnije da ugroze gol Nikole Simića sve do 26. minuta kada su ozbiljnije pritisnuli. Prvobitno jesa ivice šesnaesterca šutirao Šmit, a nedugo zatim i Pocman. Simić je u obe situacije bio skoncentrisan.

S druge strane, Vojvodina je svoje prilike pokušavala da pronađe iz brze tranzicije. Imali su nekoliko opasnih napada, a svakako je najopasniji bio posle pokušaja Mrkaića, no, lopta je završila pokraj gola.

Novu opasnu situaciju sa kojom se Vojvodina suočila kreirao je desni bek Rener, čiji udarac je vadio fenomenalni Simić. U izvanrednoj formi brani ovaj čuvar mreže koji je veliki deo prošle sezone propustio zbog povrede. Veljko Simić je bio među najaktivnijima u napadu lala, ali falilo je konkretnosti.

Pokušao je Đorđevića sa promenama na startu drugog poluvremena. Ušli su Zukić i Kabić i momentalno uneli energiju u napad ekipe. Ubrzo se dogodila i najbolja prilika na susretu kada je odapeo Nemanja Čović sa dvadesetak metara i zatresao stativu. Tada je usledio i veliki pljusak u Novom Sadu, usled čega su navijači sa istočne tribine morali da napuste "Karađorđe" ne bi li pronašli sklonište.

FK Vojvodina/Jelena Grlić

Ono što nije uspelo Vojvodini u tom trenutku, jeste LASK 15 minuta kasnije. Ostavljeno je previše prostora Mikoriju koji je prihvatio povratnu loptu i poslao je u nebranjen ugao Simićevog gola. Blok je ekipi Slavoljuba Đorđevića predstavljao ozbiljan problem protiv Panevežisa, tada nisu kažnjeni za taj slab segment igre, ali ovog puta jesu.

Vidno je da Vojvodini fali finišer, neko ko je spreman da iskoristi brzinu krilnih igrača u tranziciji. Prostora za domaće je bilo, ali...

Da stvar bude još gora i teža po "lale", Cucin je dobio direktan crveni karton u samoj završnici. Start jeste bio iza leđa, ali utisak je da je preoštra kazna sudije Mihaela Fabrija.

Do kraja susreta promene rezultata nije bilo, te je konačan ishod doneo radnost gostima. Međutim, Vojvodina ima čemu da se nada u Austriji gledajući semafor, ali LASK je ozbiljan rival koji je uzeo ono po šta je došao u "srpsku Atinu".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke