Tri puta pred Partizanom - Ludačka energija, još pojačanja, ili - ''tralala, lalala''

Autor: Darko Mitrović
subota 20.07.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Stanojević objasnio kako se osvajaju titule.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je sezonu počeo pobedom, ali ni navijači, ni trener Stanojević nisu zadovoljni onim što su videli.

U najkraćem, sinoć protiv Napretka nismo videli Partizan kakav u Humskoj žele da bude, nije izgledao kao tim koji je sposoban da se bori za najviši plasman, pa je uz dosta sreće došao do pobede sa igračem više, i to u nadoknadi vremena.

Trener Aleksandar Stanojević je svoje prve utiske izneo u izjavi za Arenu sport, a zatim je na improvizovanoj pres konferenciji bio još detaljniji i opširniji.

''Uf, počeću sa uf... Čestitke Napretku na dobroj igri, hvala navijačima što su nas nosili, bili u lepom broju, lepa atmosfera, žao mi je što se nismo predstavili u dobrom svetlu, ne u boljem, nego dobrom. Mučili smo se, nismo dobri bili u presingu, brzini igre, fazi napada, ovo nije Partizan koji ja želim, nismo ni blizu. Bojao sam se da će biti tako, ali to je moja odgovornost, ja sam trener četiri nedelje. Momci su na kraju pokazali karakter, volju i želju, najstariji izvukli i povukli. Znamo, sve nam je jasno, moramo da radimo, da se pokažemo našim navijačima, da ovaj grb moramo da zaslužimo, ne možemo ovako da igramo, želja nije sporna, mi hoćemo, ali nije dovoljno u Partizanu imati želju, svako mora da je ima, to je ništa. Moramo bolje da igramo, da više pokažemo, ovo nije put kojim treba da idemo. Na prvoj prepreci ćemo pasti, moramo jako da radimo, nema kompromisa i to je to. Hvala navijačima još jednom na lepoj podršci i atmosferi'', objasnio je Stanojević, a prenosi ''Telegraf''.

Bio je vidno nervozan tokom meča, a kako i ne bi...

''Nerviram se zato što smo nemoćni i u odbrani i u napadu. Znate moj stil, moj način igre. Furiozno, dinamično, nismo spremni za taj način igre. Nisu igrači ni imali pripremni period kakav sam želeo. Trenirali smo po pet-šest igrača, mi ne možemo da igramo u tom ritmu. Nisam ljudski razočaran, ali mi je žao da lep broj navijača tu što je bio što sam želeo da im vratimo. Pobedili smo u 90. minutu utakmicu, ono što kažete, kada Nemac pobedi, onda je to nemački stil, ali nismo zadovoljni. Svaka čast momcima, želeli su, treba na kraju da ih pohvalim, izneli su na kraju tu priču''.

Kako do titule? Stanojević je to slikovito objasnio - ili ludačkom energijom, ili uz neka nova pojačanja, ali ako bude ''tralala i lalala...'' od titule nema ništa.

''Ja ne razmišljam, profesionalac sam, iskusan, ja samo razmišljam u trenutku. Uopšte me ne interesuje šta će biti sutra, pre pet minuta. Foksuiran sam na dati momenat, a posle ću razmišljati, evo sad razmišljam šta je bilo, kako je bilo. Sada na Teleoptiku ću uraditi analizu noćas ili ujutru, videću koji su bili problemi, ali bez ritma smo, furioznosti. Može da ostane i 0:0, ali moramo da smo furiozni, a nismo bili. Dosta igrača nije ni treniralo. Đurđević je tek počeo, Zahid takođe, Saldanja je trenirao sa pola ritma, Severina nije ni trenirao. Nije lako, ali dobro, to mi je posao. Nema alibija, da me neko pogrešno ne razume. 

Ovo ide na mene, ne na nekog drugog, to je moja odgovornost. Imao sam četiri nedelje, ja ću napraviti to sigurno, ali moramo da nastavimo jako ili da dodamo selekciju. Titulu ne osvajaju neki majstori, koji će tako da igraju, titula se osvaja kroz energiju, požrtvovanost, ludačku želju, tako si konkurentan, a ovako tralala, lalala, šićfirić, tako se ne osvaja titula. Mora da puca''.

Sledi mnogo teži izazov za crno-bele, i to u Evropu, protiv kijevskog Dinama.

''Jaka ekipa, gledali smo ih uživo, sva pojačanja smo ispratili, poznajemo ih. To je jedna kvalitetna utakmica, sličan nivo kao CSKA; Dinamo Moskva. Iznad nas su u ovom trenutku, ali mi smo Partizan, moramo da se izborimo'', optimistički je zaključio trener crno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke