Tri za sreću na Piksijevom debiju! Mitar je opet onaj stari!

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.03.2021.
22:40
Izvor: Sportske.net

Srpski napadači rešetali, Piksi probudio i Mitra.

Starsportphoto ©
Starsportphoto ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije pobedom je započela kvalifikacije za Mundijal u Kataru, pošto je večeras na 'Marakani' posle preokreta savladala Irsku rezultatom 3:2.

Iako je naš tim od početka imao inicijativu i kontrolisao dešavanja na terenu, Irci su iz prve opasnije akcije uspeli da povedu. Igrao se 18. minut meča, Robinson je sa leve strane centrirao za Brauna, koji pored Mladenovića uspeva da zahvati loptu glavom i pošalje je u donji desni ugao Dmitrovićevog gola - 0:1.

''Orlovi'' su nastavili sa napadima, ali i dalje bez prave prilike iz igre. Dosta kornera je izveo naš tim, bez rezultata, ali tek u 40. minutu Srbija je uspela da izgradi pravu akciju i probije vedem ispred gola gostiju.

Stefan Mitrović je sa centra igrališta prosledio loptu za Mladenovića, ovaj odmah proigrao Tadića koji na kraju asistira Vlahoviću, a napadač Fiorentine potvrđuje sjajnu formu lopta završava u donjem levom uglu, Srbija je izjednačila na 1:1.

U poluvremenu, Stojković je odlučio da na teren pošalje Filipa Kostića umesto Mladenovića, ali se situacija na terenu nije bitnije menjala.

U 62. minutu pokušao je Milenković sa distance, lopta je išla pored gola, a Vlahović je u petercu za trenutak zakasnio da je preusmeri u mrežu.

Odmah zatim selektor Stojković obavlja još dve izmene, Đuričića i Račića zamenili su Aleksandar Mitrović i Maksimović, što se pokazalo kao pravi potez.

Samo sedam minuta kasnije, Mitrović je prelepim lob udarcem iskosa sa desne strane uspeo da prevari istrčalog golmana gostiju i donese preokret ''Orlovima'', a u 76. minutu je na centaršut Tadića sa leve strane udarcem glavom potvrdio trijumf našeg tima - 3:1.

Mitrović se tako na najlepši način iskupio za promašeni penal protiv
Škotske kojim je Srbija ostala bez plasmana na EP.

Do kraja, Irska je uspela da ublaži poraz, golom Kolinsa u 86. minutu meča, posle loše intervencije naše odbrane i istrčavanja golmana Dmitrovića u prazno - 3:2.

Utisak je na kraju donekle pokvaren, ali pobeda se piše, što je u ovom trenutku najvažnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 25.03.2021
01:48

Pogrešio je S. Mitrović, jer je morao da primeti da mu se Dmitrović ne nudi, ali mnogo je veća greška Dmitrovića, em zato što se nije nudio, a trebalo je da mu pritrči odmah i olakša mu vraćanje lopte, em, kad to već nije uradio i kad je video da je glavom prekratko upućena lopta - morao je da ostane na golu i sačeka šta će iz one pozicije, iz mrtvog ugla, da uradi Irac. Ovako, samo mu je otvorio put ka golu. Da je stao i kao rukometni golman čekao, s lakoćom bi odbranio, da je pratio igru i pritrčao Mitroviću - ne bismo ni pričali o ovoj akciji, bila bi to jedna pogrešno odigrana kombinacija Iraca lako onemogućena. Ali, postoji jedan kvalitet koji Ircima mora da se prizna, oni se trude da iznude grešku protivnika, stalno rade, stalno duvaju za vratom. Da je njihov igrač, kao mnogi drugi, samo onako potrčao, a u stvari fingirao da kao ometa, ništa ne bi bilo, ali kad ideš u svakoj situaciji da oduzmeš loptu, svih 90 minuta, desi se da protivnik pogreši, a ti to spremno dočekaš i kazniš. Tu je razlika između pobednika i gubitnika. Gubitnik je malodušan, pa i kad protivnik pogreši, jednostavno - ništa se ne desi.

avatar
miki2
Wednesday, 24.03.2021
22:53

Tadic kapitenski, pavlovic vrhunski uz tadica igrac utakmice. Mitar i Vlahovic odlicni.

avatar
Poznavalac
Wednesday, 24.03.2021
22:53

Mitro fire!!! Kakav kralj, kakvo srce ima ovaj čovek, neverovatno.. Da imamo još nekog poput njega gde bi nam bio kraj. Onaj Jović ušao u igru, poslednje atome igrači daju da sačuvaju rezultat on se šetka po terenu totalno netainzeresovano..