Trka za jesenjeg prvaka - Ima li Zvezda šanse da stigne Partizan i gde se "večiti" mogu okliznuti?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 02.12.2021.
10:25
Izvor: Sportske.net

Četiri utakmice odigraće Crvena zvezda i Partizan do zimske pauze.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Voždovcem minimalnim rezultatom nadoknadili su utakmicu zaostatka u odnosu na Partizan i tako zaostaju tri boda za najvećim rivalom.

U jednom trenutku, crvena lampica stidljivo je radila na stadionu "Rajko Mitić" budući da je Partizan imao osam poena prednosti. Međutim, crno-beli su remizirali sa Proleterom u Humskoj, da bi Crvena zvezda odigrala zaostale utakmice i sada su na jednu pobedu od najvećeg rivala.

Tri kola pre kraja jesenjeg dela šampionata postavlja se pitanje mogu li izabranici Dejana Stankovića da barem da se izjednače sa "večitim rivalom" i ko bi u tom slučaju bio na prvoj poziciji.

Raspored do kraja prve polovine sezone ide naruku Partizanu koji će odigrati utakmice sa Novim Pazarom, Metalcem i Kolubarom, tri tima sa ambicijama da se izbore za opstanak. Dva puta, crno-beli igraju u Humskoj, a putovaće samo u Gornji Milanovac, koji je pomalo uzdrman odlaskom Žarka Lazetića. Uz sve poštovanje prema Novom Pazaru i Kolubari, gledajući tradiciju i mesto odigravanja susreta, Partizan bi mogao da se namuči u Moravičkom okrugu, gde su teškom mukom osvajali poene prethodnih godina. Uglavnom su slavili, ali bilo je to uz jedan gol razlike, a prošle godine je Metalac uspeo da ih zadrži u utakmici odigranoj u februaru kada je bilo 1:1. Kada se uzmu u obzir i kadrovski problemi sa kojima se Partizan suočava, definitivno bi Gornji Milanovac mogla da bude "mina" za aktuelnog lidera prvenstva.

Što se Crvene zvezde tiče, izabranici Dejana Stankovića imaće nešto teži posao. Za vikend ih očekuje gostovanje kruševačkom Napretku koji igra na visokom nivou ove sezone, a potom čekaju Radnik i putuju u Bačku Topolu na okršaj sa ekipom TSC koja ima novog menadžera u vidu, već pomenutog, Žarka Lazetića. Dakle, prvak zemlje imaće dva duela sa ekipama koje se trenutno nalaze među osam najboljih i usmeravanje energije ka Ligi Evrope i duelu sa Bragom moglo bi da se odrazi na ove susrete. Nije isključeno ni da crveno-beli ispuste poneki bod... Isto važi i za Partizan koji se bori u Ligi konferencija. Mečevi u Evropi igraju se naredne sedmice.

19. kolo:

05.12. Napredak - Crvena zvezda
05.12. Partizan - Novi Pazar

20. kolo:

11.12. Crvena zvezda - Radnik
11.12. Metalac - Partizan

21. kolo:

15.12. Partizan - Kolubara
15.12. TSC Bačka Topola - Crvena zvezda

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke