Trka za zlatnu kopačku - Rikardo dobro uvežban protiv svih, Katai čeka prvenac protiv "svojih"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 18.04.2022.
13:50
Izvor: Sportske.net

Posle četiri godine, "večiti" daju najboljeg strelca lige.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ; © Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ; © Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde Rikardo Gomeš i Aleksandar Katai nalaze se u trci za "zlatnu kopačku" Super lige Srbije.

Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola, a Crvena zvezda ima prednost od dva boda u šampionskoj trci. Koliko poena imaju crno-beli više u odnosu na svog ljutitog rivala, toliko golova i u borbi za najboljeg strelca Super lige Srbije ima Rikardo Gomeš spram Aleksandra Kataija.

Dva sjajna ofanzivca vode bitku za laskavo priznanje koje je prošle sezone završilo u rukama Milana Makarića, tadašnjeg člana Radnika iz Surdulice koji je 25 puta sprovodio lopte u mreže.

Sada neće biti igrača van vidokruga "večitih" koji će iskočiti, već će po prvi put od 2018. godine najbolji strelac lige poteći iz jednog od ova dva kluba. Rikardo Gomeš je trenutno u prednosti i posle 31 odigrane utakmice ima 22 pogotka na svom kontu, a Aleksandar Katai je, kako rekosmo, na dva manje.

Gomeš se uglavnom lepo provodio protiv predstojećih protivnika u vidu Čukaričkog, TSC-a, Napretka, Vojvodine, Voždovca i niškog Radničkog. Sveukupno, dao je 12 golova ovim timovima. U svoja dva mandata u Partizanu, napadač sa Zelenrtskih Ostrva, Čuki i Voždovcu je dao dva prvenstvena gola, TSC-u i Napretku jedan, a najraspoloženiji je, sudeći prema statistici, u susretima sa Vojvodinom i niškim Radničkim kojima je postizao po tri gola.

Kada je u pitanju Aleksandar Katai, momak sa nešto dužim stažom u Super ligi Srbije, on obožava Radnički iz Niša. Timu sa "Čaira" je u dosadašnjem toku karijere, noseći dres Crvene zvezde, dao čak osam golova. Četiri puta je tresao mrežu TSC-a, triput Čukaričkog, dva puta Napretka i jednom Voždovca. Međutim, nikada do sada nije uspeo da se upiše u listu strelaca protiv svog nekadašnjeg kluba Vojvodine. Pet puta je igrao protiv "lala", ali je zabeležio tri asistencije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke