Iz TSC-a najavljuju žestoku borbu za drugo mesto!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 20.03.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Bačke Topole preskočila Partizan na tabeli.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

TSC je posle pobede protiv Mladosti iz Lučana sa 2:1 u 27. kolu Superlige Srbije pretekao Partizan na tabeli i popeo se na drugu poziciju, koja onom ko je zauzme na kraju sezone garantuje nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Izabranici Žarka Lazetića zaista deluju odlično u drugom delu sezone, pa će se kako stvari stoje, ravnopravno boriti za poziciju 2 sa Partizanom i Čukaričkim u predstojećem plej-ofu.

TSC ima 55 bodova, Partizan je na 54, a Čukarički na 53.

Saša Jovanović, krilni napadač TSC-a, bio je ponovo junak pobede. Postigao je drugi gol na meču protiv Mladosti i stigao do osam pogodaka u tekućem prvenstvu. Uz to, Jovanović je asistirao Milošu Cvetkoviću za vodeći pogodak.

"Odigrali smo izuzetno dobro. Srećan sam što sam zatresao mrežu i nastavio svoju i klupsku uspešnu seriju. Cvetković mi je za asistenciju ubrzo uzvratio, poznajemo se odlično još iz lučanske Mladosti. Pokazali smo karakter i kvalitet. Skok na drugo mesto predstavlja nam veliki podstrek za nastavak sezone. Svima nam, naravno, prija pogled na tabelu. Nastavićemo da jurimo plasman u grupnu fazu Lige Evrope ili Lige konferencije, što donosi druga ili treća pozicija", rekao je Jovanović za Žurnal.

Adut Bačkotopolčana žali što pre nepune dve nedelje nije igrao protiv Crvene zvezde (1:2) zbog žutih kartona.

"Možda bi rezultat bio drugačiji da sam zauzeo mesto u timu. Saigrači su se odlično pokazali u okršaju sa šampionom, šteta što nisu osvojili bar bod."

Sledi pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije. Žarko Lazetić, šef struke TSC-a, dao je igračima tri slobodna dana.

"U sredu nastavljamo sa treninzima, u subotu je prijateljska utakmica u Mađarskoj. Spremaćemo se za duel sa Radnikom u Surdulici. Biće to jedna od težih utakmica. Surduličani su pokazali koliko vrede pobedom nad Partizanom u Beogradu", zaključio je Saša Jovanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke