TSC borbu za drugo mesto nastavlja na jugu Srbije: "Nama uvek teško u Surdulici..."

Autor: Ivan Cvetković
subota 01.04.2023.
14:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri TSC-a gostuju sutra ekipi Radnika, u utakmici 28. kola Super lige Srbije.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je danas da nikada nije bilo lako na gostovanjima Radniku u Surdulici, ali i dodao da se u pristupu njegove ekipe ništa neće menjati u preostalih deset utakmica Super lige Srbije.

"Uvek nam je bilo teško da igramo u Surdulici, ne samo zbog terena i uslova koji tamo vladaju, već i zbog kvaliteta njihovih igrača koji su izuzetno organizovani defanzivno i dobri u igri napred jedan na jedan", rekao je Lazetić, prenosi klub.

Fudbaleri TSC-a gostuju sutra ekipi Radnika, u utakmici 28. kola Super lige Srbije.

TSC je trenutno drugi na tabeli sa 55 osvojenih bodova, dok je ekipa Radnika je 15. poziciji sa 20 bodova.

Lazetić je naveo da je Radnik uspeo da se izdigne iz teške pozicije u kojoj je bio i dodao da je za to najzaslužniji njegov kolega sa klupe kluba iz Surdulice Slavoljub Đorđević.

"U momentu kada su na polusezoni imali samo osam bodova njemu je uspelo da ekipu praktično uvede u zonu plej-ofa. Od njegovog dolaska golove su primali gotovo uvek iz prekida, jedino im je Partizan dao gol iz igre", rekao je Lazetić.

"Opasni su u prekidu i u tranzicijama, pri tom imaju izvanrednog golmana koji uspeva da odbrani mnoge protivničke šanse. O njihovom kvalitetu govori činjenica da su uspeli da pobede Partizan, što nas upozorava da veoma ozbiljno shvatimo utakmicu", dodao je on.

Lazetić je rekao i da će predstojeća utakmica u Surdulici biti nikada teža i da neće biti lepa, jer će teren mnogo otežavati i jednoj i drugoj ekipi.

On nije doveo u sumnju da će oba tima biti takmičarski nastrojena i da će se pokazati koliko je TSC spreman i koliko dobro može da se adaptira na teže uslove igre.

"Do sada nismo imali probleme u pristupu utakmicama i u poziciji smo koja je veoma dobra, a siguran sam da će momci uraditi sve što je u njihovoj moći da što duže ostane tako", rekao je Lazetić.

"U našem pristupu se ništa neće menjati u preostalih deset utakmica, želimo da sve zavisi od nas i na svakom meču ćemo pokušati da igramo našu igru, da mi utičemo na dešavanja na terenu i da od prvog minuta igramo fudbal za koji smatramo da će nam doneti rezultat", zaključio je trener TSC-a.

Odbrambeni igrač Miloš Cvetković se složio da TSC očekuje teško gostovanje i naveo da je Radnik ozbiljna ekipa koja ne zaslužuje mesto na tabeli na kome se trenutno nalazi.

"To su pokazali u prošlom kolu kada im je uspelo da pobede Partizan. Naravno, mi imamo jasan cilj od početka sezone i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu i približimo se ostvarenju cilja", rekao je Cvetković.

Utakmica 28. kola Super lige Srbije između Radnika i TSC-a na programu je sutra od 16.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke