TSC danas ima "zicer" za zonu Lige šampiona!

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.03.2023.
13:45
Izvor: Sportske.net

Velika šansa pred svojim navijačima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole ovog popodneva imaju priliku da preteknu Partizan na drugom mestu Super lige Srbije.

Ukoliko ekipa Žarka Lazetića slavi u susretu sa lučanskom Mladosti, TSC postaje drugi najbolji tim u Super ligi u ovom trenutku.

Stil igre koji preferira Lazetić i rezultati koje ostvaruju kazuju da se topolski klub potpuno zasluženo našao u trci za vicešampionski epitet. A to sa sobom nosi privilegiju učešća u kvalifikacijama za najelitnije evropsko klupsko takmičenje - Ligu šampiona. 

Viceprvaka naše zemlje očekuje 3. kolo kvalifikacija za narednu sezonu, a sve i da klub koji se domogne ovog plasmana izgubi u toj preliminarnoj rundi - odlazi direktno u Ligu Evrope kao tim koji nije šampion svoje zemlje. Konkretno, odmah po eliminaciji iz 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona ove sezone, direktno su u Ligi Evrope završavali San Žiloaz, Monako, Šturm, Mitdjiland... Dakle, BEZ PLEJ-OFA.

"Jasno nam je da Mladost nije u dobroj poziciji koja nije realna kada se analizira na koji način su gubili duele, odnosno da su neretko bez bodova ostajali u poslednjim minutima utakmica. Činjenica je da nisu pobedili ni jedanput u ovoj polusezoni, ali mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se to ne preokrene baš protiv nas“, rekao je Lazetić, pa dodao:

"Važno nam je da budemo agresivni, čvrsti i defanzivno organizovani, da kontrolišemo napade kao što nam je usplo na meču protiv Kolubare, kada protivniku nismo dozvolili da uradi ništa ozbiljno. Bio bih zadovoljan da ponovimo taj defanzivni pristup i protiv Mladosti, jer je to izuzetno važno protiv ekipe koja ima iskusne igrače koji znaju da igraju fudbal i ako im se da prostor
mogu da budu opasni. Bićemo maksimalno mobilisani, jer očekujem najbolju moguću verziju ekipe iz Lučana upravo na utakmici protiv nas“
, dodao je Lazetić.

Lazetić je konstatovao da Mladost godinama gaji isti stil igre, za koji ne veruje da će se mnogo menjati protiv TSC-a i zaključio: 

"Mislim da će igrati onako kako ih nateramo i kako im budemo dozvolili. Nadam se da ćemo uspeti da se nametnemo u dovoljnoj meri i budemo fokusirani, odgovorni i koncentrisani tako da tok igre usmerimo u pravcu", podvukao je trener ekipe iz Bačke Topole.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke