TSC oslabljen protiv Zvezde, Lazetić ''promenio ploču'': ''Kad bi moglo (opet) da se odloži...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.10.2023.
22:30
Izvor: Sportske.net

Ekipa TSC-a u ''paklenom ritmu'' utakmica, sledi gostovanje aktuelnom šampionu.

FK TSC
FK TSC

Povezane vesti

Crvena zvezda i TSC će u sredu od 19 časova odigrati odloženi meč osmog kola Superlige Srbije, a pred dolazak u Beograd ovu utakmicu je najavio trener ekipe iz Bačke Topole Žarko Lazetić.

''Igramo protiv Zvezde na 'Marakani', to je ipak privilegija. Uvek. Igramo na našem najvećem stadionu, protiv tako istorijskog kluba. Tamo Zvezda nije izgubila već pet ili šest godina, mi imamo šansu dva puta u sezoni. 

Kakve god bile prilike ili neprilike, ja uvek gledam šansu, tako je i ovoga puta. Zvezda se podiže posle sjajnih priprema, mi se sećamo utakmice sa njima kada su bili u najboljem momentu, i sada se vraćaju na to. 

Bili su u krizi, nisu delovali toliko dobro. Iako ne pobeđuju toliko ubedljivo kao što smo navikli od njih, vidimo pomake u njihovoj igri i tendenciju napretka. Zna se šta Zvezda predstavlja i koliko je teško igrati, ali to je izazov za nas'', objašnjava Lazetić.

On je bio protiv odlaganja ove utakmice prošlog meseca, ali sada priznaje da bi najviše voleo da se ponovo odloži ovo gostovanje.

''Nama je ovo treća utakmica u šest dana, a njima treća u devet dana, tu je velika razlika. Biće mnogo svežiji od nas, to je jasno kao dan. Mi nismo srećni što se ova utakmica igra sada. 

Kad bismo mogli da biramo, da smo u mogućnosti da je pomerimo, ne bismo je ni igrali, s obzirom u kakvom smo momentu mi, a u kakvom Zvezda. Imamo jedan dan da se pripremimo za utakmicu za koju je potrebno bar deset, ili 7-8 u idealnim uslovima. Sada ću tek da vidim u kakvom su stanju igrači.

Ko kome sutra bude uzeo loptu, taj će imati više šansi za pobedu'', rekao je Lazetić i Zvezdi prepustio ulogu favorita.

Osim umora igrača, gostima problem predstavljaju i povrede, pa TSC na Marakani neće biti kompletan.

''Ostojić sigurno neće igrati, zbog problema sa kartonima. Rakonjac je rovit, Đorđević se tek vraća iz povrede. I imali smo nekoliko igrača sa virusima, sa temperaturom, videćemo danas u kakvom su stanju. U svakom slučaju, i bez ovih igrača ćemo dati sve od sebe'', zaključio je Lazetić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke