TSC počeo pripreme, Rajković i Petković napustili Bačku Topolu

Autor: Ivan Cvetković
sreda 12.01.2022.
13:20
Izvor: Sportske.net, FK TSC

Fudbaleri TSC-a počeli su danas sa pripremama pred nastavak sezone u Super ligi Srbije.

TSC
TSC

Povezane vesti


TSC će do 14. januara trenirati u Bačkoj Topoli, da bi zatim pripreme nastavili u Turskoj, gde će ostati dve nedelje.

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je da je važno da su svi igrači zdravi i spremni, kao i da je atmosfera u ekipi dobra.

"Iskoristićemo naredni period da završimo testiranja, procenimo u kakvom su stanju igrači i da napravimo individualne programe za njih. Okupili smo se sa jasnim ciljevima za novu polusezonu i sudeći po atmosferi, motivaciji i ozbiljnom pristupu sa kojim su igrači prionuli na rad, verujem da ćemo te ciljeve i ostvariti", rekao je Lazetić, preneo je klupski sajt.

Lazetić je dodao da je plan da iz kluba ode pet ili šest igrača, a da ih zamene drugi koji se uklapaju u potrebe tima. Klub su već napustili Slobodan Rajković i Marko Petković koji su pojačali MTK iz Budimpešte, odnosno Honved.

"Za sada, iz kluba su otišli Zec, Rajković, Petković i Marsenić, a kao prvo veliko pojačanje stigao nam je Petar Škuletić. Trenutno smo u pregovorima sa još dva potencijalna igrača, ali o tom potom", rekao je on.

Trener TSC-a je rekao da su prvom timu priključeni mladi igrači i omladinci, kako bi osetili atmosferu u ekipi i kako bi se navikli na treninge sa iskusnijim fudbalerima.

"Kompletirali smo i stručni štab dolaskom novog asistenta Dobrivoja Mutavdžića, koji je osam godina proveo u Voždovcu i poseduje izuzetno iskustvo", dodao je on.

TSC će na pripremama u Turskoj odigrati četiri utakmice, protiv madjarskog Honveda, Karabaga iz Azerbejdžana, kazahstanske Astane, a na kraju će za protivnika imati Dunajsku Stredu iz Slovačke.

Posle povratka u Srbiju klub će odigrati prijateljski meč protiv Voždovca, a u planu je još jedna pripremna utakmica.

TSC nakon polusezone zauzima 10. mesto na tabeli Super lige Srbije sa 26 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke