TSC "pregazio" Čair pred Bragu, Radnički već u problemu

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 03.08.2023.
19:51
Izvor: Sportske.net

Zaslužen trijumf vicešampiona Srbije.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Premijernu utakmicu drugog kola fudbalske Superlige Srbije u Nišu su odigrali Radnički i TSC, a gosti iz Bačke Topole su pobedili sa ubedljivih 3:0.

Strelci su bili rezervisti Aleksandar Ćirković u 63, Marko Rakonjac u 83. i Nikola Kuveljić u 90. minutu.

Izabranici Žarka Lazetića su na taj način došli do četiri boda na svom kontu u prvenstvu i napravili su sjajnu uvertiru pred gostovanje Bragi u utorak, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Radnički je nastavio gde je stao prošle sezone, porazi se ređaju, a niški tim u prva dva kola Superlige nije uspeo da postigne gol. Raspored Nišlijama nikako ne ide na ruku, u naredna dva kola gostuju Partizanu i Vojvodini, pa će novi trener Nikola Trajković verovatno imati "glavobolju" u danima koji slede...

Današnji meč na Čairu odigran je po nesnosnoj vrućini, pa stoga i ne čudi što nije bilo puno uzbuđenja i prilika u prvom poluvremenu.

Ali i u takvim okolnostima je TSC pokazao da je u ovom momentu puno kvalitetnija ekipa od Radničkog. Diktirao je ritam, sve vreme je znao šta hoće, lomio je rivala u drugom poluvremenu, ostavio domaće bez šanse za gol, a poveo je u 63. minutu.

Štoper Radničkog Vojnović je napravio kardinalnu grešku i pokrenuo opasnu akciju gostiju, koja je završena asistencijom Radina i sjajnim udarcem rezerviste Ćirkovića, koji je sa nekih 11-12 metara pogodio dalji ugao, iza nemoćnog golmana Stevanovića.

Radnički je potom krenuo u bezidejne napade, opasnosti po TSC nije bilo, ali jeste puno prostora za kontre. Nakon jedne kontre i nove konfuzije u odbrani Nišlija, lopta je došla do još jednog rezerviste Rakonjca, koji je rutinski pogodio mrežu, povisio na 0:2 i pokazao da će biti značajno pojačanje za TSC u nastavku sezone.

Konačan rezultat postavio je još jedan igrač sa klupe Kuveljić u 90. minutu. TSC je imao slobodan udarac sa blizu 30 metara, Cvetković je kratko odložio loptu za Kuveljića, a ovaj je silovitim udarcem savladao Stevanovića, koji je morao bolje da interveniše.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke