TSC rutinski kroz Kragujevac, golman najbolji u Radničkom

Autor: Aleksandar Golubović
subota 11.12.2021.
14:56
Izvor: Sportske.net

Vukić slomio domaćina.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri TSC-a prekinuli su ovog popodneva seriju utakmica bez trijumfa pošto su u meču 20. kola Linglong Super Lige Srbije pobedili Radnički u Kragujevcu sa ubedljivih 3:0, a junak je bio dvostruki strelac Stefan Vukić.

TSC je poveo u 27. minutu golom Vukića, koji je odlično šutirao glavom na centaršut Stanojlovića sa leve strana.

Gosti iz Bačke Topole su tako krunisali nešto bolju igru od Radničkog i produbili probleme u redovima Kragujevčana.

Lepu priliku u 42. minutu imao je Vukić, ali mu je udarac bio suviše mek, dok je minut kasnije Banjac promašio još izgledniju priliku zahvaljujući izvanrednoj reakciji Ognjena Lukića, nesumnjivo najboljeg aktera domaćih na ovom meču.

Radnički je uzvratio u nadoknadi prvog poluvremena kada je posle centaršuta Nemanje Tomića jedan od fudbalera domaćih šutirao glavom preko gola.

TSC je u 56. minutu stigao do vođstva od 2:0, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. U centru pažnje bio je defanzivac gostiju Boris Varga, koji se posle pregleda VAR-a ipak našao u ofsajdu, pa je meč nastavljen sa rezultatom uoči ove situacije.

Radnički je 10 minuta kasnije imao najbolju priliku za izjednačenje, ali je Nenad Filipović odlično reagovao nakon udarca glavom domaćeg fudbalera.

Period nešto bolje igra domaći nisu iskoristili, a u 72. minutu Banjac je povećao prednost TSC-a na 2:0 pogotkom Banjca.

Talentovani fudbaler se odlično ubacio iz drugog plana i postigao četvrti gol ove sezone.

U 80. minutu sve je bilo gotovo, a strelac je po drugi put na ovom meču bio Vukić. Kao što je bio slučaj u prvom poluvremenu, Vukić je ponovo bio precizan nakon udarca glavom čime je osigurao sedmu pobedu za tim iz Bačke Topole.

Do kraja meča viđen je još jedan gol, ali je poništen zbog ofsajda. TSC je ovim trijumfom preskočio nekoliko pozicija pa će nastavak kola dočekati na šestom mestu, ali sa utakmicom više u odnosu na četiri rivala koja bi mogla da ga prestignu.

Radnički je posle remija u Surdulici po 12 put izgubio ove sezone, a ukoliko Novi Pazar savlada Voždovac, Kragujevčani će poslednje kolo jesenjeg dela sezone, gde ih u sredu očekuje teško gostovanje Čukaričkom u Beogradu, dočekati sa poslednjem mesta.

Sa druge strane, TSC će priliku da koliko-toliko popravi utisak loše jeseni imati isti dan kada im gostuje Crvena zvezda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke