TSC slavio na Čairu i gurnuo Radnički u ambis - 0:3!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 31.07.2022.
20:47
Izvor: Sportske.net

Strelci su bili Stanojev u 46, Vukić u 77. i Ćalušić u 93. minutu, a Radnički je meč završio sa devetoricom fudbalera na terenu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

TSC je odradio šta je trebalo i šta su dobri poznavaoci fudbala i očekivali. Sipao je još soli na teške rane Radničkog, maksimalno iskoristio haos u redovima niške ekipe nakon ispadanja od Gzire i slavio na Čairu sa 3:0, u utakmici četvrtog kola Superlige Srbije.

Na Čairu je teška kriza i biće zanimljivo pratiti dešavanja na jugu Srbije u danima koji slede.

Izabranici Žarka Lazetića odigrali su pametno, pustili grogiranog i psihički slomljenog protivnika da se zaleti i dodatno istroši u prvom poluvremenu, a onda su dodali gas u drugom i nastavili niz sjajnih rezultata u gostima ove sezone, posle pobede protiv Čukaričkog i remija sa Partizanom. 

Lazetić se opredelio za svoju standardnu formaciju 3-4-2-1. I Tomislav Sivić iz Radničkog ostao je dosledan svojoj 4-3-3, ali je dosta istumbao prvu postavu nakon brodoloma protiv malteške Gzire u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Debitovao je novopridošli levi bek Stojanović, a na kritičnu poziciju štopera se preselio Maka Gaku, koji je takođe levi bek, i zaigrao uz Tolordavu. U veznom triju šansu je dobio kreativni Mesarović. Ništa mu to nije vredelo, jer su njegovi igrači ponovo imali reviju neshvatljivih kikseva.

U prvom poluvremenu se igralo otvoreno na obe strane, ali bez velikih šansi. Radnički je imao posed, dok se TSC se opredelio da čeka kontre i polukontre.

Domaći su pritiskali, imali kreaciju, krilni napadači Jovanović i Petrov su čestim promena strana pokušavali da zbune defanzivce TSC-a, ali se jedini njihov propust desio u 28. minutu, kada je viđena i najizglednija prilika u prvom delu igre. Štulić je u kaznenom prostoru odigrao lep povratni pas za Dimića, a ovaj je tukao iz punog trka sa 15 metara. Pogodak je odličnom intervencijom sprečio mladi golman gostiju Veljko Ilić.

TSC je zapretio u 45. minutu, kada je desni „vinger“ bek Cvetković dobio loptu sa leve strane, šutirao iz dobre pozicije, ali veoma loše i visoko preko gola.

I samo što je počelo drugo poluvreme, Jug Stanojev je posle 20 sekundi igre šokirao Čair. Pogotku je po ko zna koji put ove sezone kumovala kardinalna greška u odbrani Radničkog. Anton Tolodrava je u opasnoj zoni  jednu čistu loptu, sa kojom je mogao da radi šta je hteo, dao pravo u noge Kuveljiću, koji ju je posle nekoliko koraka lucidno poslao u prazan prostor za Sašu Jovanovića. Brzonogi Jovanović je izbegao ofsajd zamku i sa leve strane poslao odličan pas na drugu stranu za Stanojeva, koji je uhvatio volej sa sedam metara i mirnim, tehničkim udarcem matirao Dujmovića, za 0:1.

Ranjeni i umorni Radnički je bio haotičan u tim momentima i lako je moglo da bude 0:2 u 57. minutu. Cvetković je centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, Ćalušić je ostavljen sam u petercu od strane smušenih defanzivaca niškog tima, šutirao je glavom i bio neprecizan za nekoliko cenimetara. Bila je to kolosalna šansa za TSC.

Već u 60. minutu je odbrana Radničkog ponovo pukla. Probio je Stanojev po desnom boku, "promešao" nekoliko čuvara, ušao u sredinu, pa uposlio Ratkova na levoj strani. Ratkov je gađao bliži ugao, a isprečio se golman Dujmović.

Agonija Nišlija se nastavila i produbila. U 65. minutu je kapiten Pejović zaradio drugi žuti karton, samim tim i isključenje, a isto se je uradio i Maka Gaku u 68. minutu, pa je Radnički ostao sa devetoricom igrača na terenu.

Gosti su očekivano duplirali prednost u 77. minutu, uz nove strašne greške defanzivaca Radničkog. Jovanović je gurnuo pas u prazan prostor za Vukića, koji je najpre otresao Tolordavu u duelu, a onda iskoristio saplitanje Stojanovića i poslao loptu u mrežu, za 0:2. 

Konačan rezultat postavljen je u trećem minutu sudijske nadoknade, kada se hrvatski internacionalac Ćalušić najbolje snašao u  šesnaestercu nakon kornera i pogodio za 0:3. 

 

  

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke