Tuga u Larnaki - Srbija prokockala 2:0 i ostala bez finala Evropskog prvenstva!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 02.06.2024.
18:56
Izvor: Sportske.net

Sve je izgledalo bajkovito, a onda....

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Fudbaleri Portugalije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva za kadete.

Portugalci su u polfuinalu savladali selekciju Srbije sa 3:2, iako je naša selekcija posle prvog poluvremena vodila sa 2:0 i sve je delovalo kao u bajci.

Ipak, u drugi 45 minuta protivnik je bio mnogo bolji i golovima u 89. i 95. minutu došao do preokreta i zadao našim momcima bolan poraz.

Od samog starta utakmice ekipe selektora Jovana Damjanovića pokazala je kvalitet u napadu. "Orlići" su već posle 30 sekundi imali prvu šansu preko Cvetkovića, a nedgugo zatim u prilici je bio i Ranković, ali je oba puta intervenisao golman rivala Fereira.

Uzvratili su Portugalci u i imali prvu dobru situaciju posle munjevitog kontranpada, ali je Ranković sjajno intervenisao klizećim startom i otklonio opasnost.

Prečka srpskog gola uzdrmala se u 12. minutu kada je Kuenda šutirao sa distance, a kolosalnu šansu protivnik je propustio Varela kada je izbio sam ispred golmana "orlića" Jovanovića, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Stanje na semaforu promenilo se u 22. minutu. Srbija je povela velemajstorskim golom Mihajla Cvetkovića, koji je pogodio "malu mrežu" posle odličnog duplog pasa sa Dušanom Makevićem.


Cvetković je pravio dar-mar portugalskoj odbrani, a Srbija udvostručila prednost 15 minuta kasnije. Sjajno se naš napadač zagradio leđima, odložio loptu do Rankovića, ovaj šutirao, a golman Portugalaca Fereira odbranio njegov udarac, na našu sreću posle nejgove intervencije lopta se odbila od defanzivca Portugalije Eduarda Felisima i završila u golu za fenomenalnih 2:0.

Mogli smo i do trećeg gola u prvom poluvremenu, ali je umesto mreže, stativu pogodio Vasilić dva minuta pre kraja.

Izabranici suspendovanog selektora Damjanovića, koje je sa klupe danas predvodio Dušan Mutavdžić, dobro su počeli i drugo poluvreme. Ranković je imao šansu da reši sve u 52. minutu, predriblao je i golmana protivnika Fereiru, ali je pogodio prečku.

Od tog trenutka Portugalci kao da su dobili "novi život". Zaigrao je rival mnogo bolje i smanjio na 2:1 na isteku časa igre. Kuanda je uputio oštar centaršut iz slobodnog udarca, a Gabrijel Silva iskoristio lošu rekaciju naše odbrane i smestio loptu iza nemoćnog Jovanovića.

Sve dobro što smo uradili u prvih 45 minuta moglo je da se izbriše u 67. minutu kada je Patrao izašao sam ispred Jovanović, a golman naše reprezentacije briljantnom intervencijom sprečio već viđeno izjednačenje.

Nisu "orlići" nikako mogli da dođu do svoje igre u nastavku. Kao da im je ponestalo energije, a napadi Portugalaca bili su konstantno opasni.

Branila se Srbija svim silama, a onda mogla da reši sve u 77. minutu. Rezervista Damjanović je spustio loptu Vasiliću u petercu Portugalije. On je oklevao i tražio što bolju poziciju za udarac, ali su Portugalci izbacili sa gol linije.

Bacili su Portugalci sve karte na napad i konstantno bili na polovini naše selekcije, ali su se "orlići" herojski branili u finišu utakmice, ali se nažalost nisu odbranili. Minut pre kraja Vasilić je izgubio loptu na sredini terena, a Portugalci izjednačili. Dudu je ostao sam na desnoj strani, uputio dobar centaršut, a rezervni napadač Rodrigo Mora umakao čuvarima i poslao loptu u mrežu Srbije.

Sve smo prosuli u 95. minutu. "Orlići" su ostali bez finala Evrospkog prvenstva. Ponovo je popustila naša odbrana, a Žoao Trovisko glavom odveo Portugaliju u meč za titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke